zpět

Večerní obchodování ovlivnil pád raket na polské území

16.11.2022

Odpoledne dolar rozšiřoval ztráty. Večerní a noční obchodování ovlivnil pád dvou raket na území Polska. Dnes dorazí domácí výsledek Indexu výrobních cen. V USA budou zveřejněna důležitá makrodata.

Obchodování s českou korunou bylo včera klidné, když se domácí měna během dne udržela v pásmu 24,30 – 24,35 EURCZK. Mírné vychýlení se z uvedeného rozmezí přinesla večerní informace o pádu dvou raket ruského původu na polské území. Koruna ale, ve srovnání se zbylými regionální měnami, proti euru ztrácela nejméně. Ani dnes neočekáváme výraznější změnu kurzu „eurokoruny“.

Dolaru se větší část úterý nedařilo. Především díky nižšímu než očekávanému výsledku Indexu cen ve výrobě (PPI) dolar během odpoledne chvilkově oslabil až na 1,0480 EURUSD resp. 23,22 USDCZK. V závěru obchodování ale dolar větší část ztrát získal nazpět a den zakončil na 23,45 USDCZK. Zvýšený zájem dolaru, jakožto „bezpečnému přístavu“, přinesla večerní zpráva o pádu dvou raket ruského původu na území Polska, po kterém americká měna zpevnila až nad 23,50 USDCZK.

Více k očekávaným událostem ZDE