zpět

Švýcarská kryptoměnová makléřská společnost Crypto Finance získala čtyři licence od Švýcarska

14.2.2024

Krypto brokerská společnost Crypto Finance získala čtyři licence od německého BaFin, které jí umožňují nabízet regulované obchodování s digitálními aktivy, vypořádání a úschovu v Německu.

Tento krok nejenže otevírá makléřské firmě nové příležitosti na evropském trhu, ale také zajišťuje soulad s předpisy a poskytuje investorům bezpečnou a vyhovující platformu pro zapojení do obchodování s digitálními aktivy německého BaFin a plánuje zdvojnásobit svůj podíl na evropském trhu.

Makléřská společnost Crypto Finance, která se zabývá obchodováním s digitálními aktivy a je vlastněna nadnárodním finančním gigantem Deutsche Börse, nedávno oznámila, že pro svou místní dceřinou společnost získala čtyři licence od německého Spolkového úřadu pro finanční dohled (BaFin), které jí umožňují poskytovat regulované služby obchodování s digitálními aktivy, vypořádání a úschovu v Německu. Tento vývoj otevírá společnosti Crypto Finance nové možnosti, jak rozšířit svou přítomnost na evropském trhu a zároveň zajistit soulad s předpisy a uspokojit rostoucí poptávku po krypto službách.

Vedoucí postavení v oblasti regulačního dohledu "Jsme nadšeni, že společnost Crypto Finance (Deutschland) GmbH nyní získala licenci od BaFin, což je nejvyšší měřítko v oblasti regulačního dohledu, jako poskytovatel služeb úschovy krypto aktiv v Německu." - Generální ředitel skupiny Crypto Finance Stijn Vander Straeten V roce 2021 získala Deutsche Börse většinový podíl ve společnosti Crypto Finance, čímž prokázala svůj závazek rozšiřovat nabídku krypto a obchodních služeb. Toto strategické partnerství umožňuje společnosti Deutsche Börse uspokojit rostoucí poptávku ze strany zavedených finančních institucí, které hledají expozici vůči nově vznikající třídě aktiv. Přestože konkrétní podmínky akvizice zůstávají nezveřejněny, spolupráce staví společnost Crypto Finance do pozice klíčového hráče v odvětví, který těží z odborných znalostí a zdrojů Deutsche Börse.

Od svého založení v roce 2017 se Crypto Finance etablovala jako důvěryhodná brokerská platforma, která nabízí přístup k více než 200 kryptoměnám včetně populárních možností, jako je Bitcoin (BTC) a Ethereum (ETH). Společnost úspěšně získala více než 41 milionů dolarů v kolech financování a přilákala významné investory, jako jsou Matthias Kroener a Lingfeng Capital. Díky nedávnému získání německých licencí má společnost Crypto Finance dobrou pozici pro rozšíření svého dosahu a využití rostoucího zájmu o digitální aktiva a technologii blockchain. Poskytováním regulovaných služeb nabízí makléřská firma investorům klid, protože zajišťuje ochranu jejich majetku a dodržování zákonných požadavků při transakcích. Pro kryptoměnové nadšence a investory v Německu představuje tento vývoj vzrušující příležitost zapojit se do bezpečného obchodování s digitálními aktivy v souladu s předpisy. Licence získané od BaFin posilují závazek společnosti Crypto Finance působit v regulačním rámci a zároveň poskytovat inovativní řešení ve vyvíjejícím se krypto prostředí.

Nadcházející expanze do evropského trhu poskytuje společnosti Crypto Finance možnost rozšířit svou působnost a přilákat nové partnery. Tímto krokem se stává klíčovým hráčem v oblasti kryptoměnových služeb v Německu a zároveň přispívá k celkovému růstu ekosystému digitálních aktiv.

Svou schopností dodržovat přísné regulační standardy a zároveň přinášet inovativní finanční produkty Crypto Finance vytváří prostředí, které podporuje jak zkušené, tak nové investory.