zpět

Společnost Binance by se měla zdržet používání Twitteru

24.8.2023

Binance, největší světová burza kryptoměn, nedávno způsobila chaos chybou na sociálních sítích. Přestože čelí regulační kontrole v několika evropských zemích, generální ředitel burzy zůstává optimistický. Nicméně kryptoměnová komunita si zaslouží více než jen pozitivní přístup. Binance musí učinit kroky k opětovnému získání důvěry svého publika.

Binance jako největší kryptoměnová burza na světě, má dost práce na to, aby se vyhnula problémům, které si sama způsobila. Také pro tento problém si společnost Binance na sociálních sítích pěkně zavařila. V nedávném přehmatu na sociální sítích Twitter X společnost Binance omylem oznámila, že transakce v eurech již nebudou dostupné, což způsobilo chaos a zmatek.

Pravda, která za tímto omylem stojí

Abychom vyjasnili všechny mylné představy, společnost Binance neztratila možnost provádět transakce v Evropě. Její bankovní partner v regionu, společnost Paysafe Payment Solutions, potvrdil, že výběry a vklady prováděné v jednotné oblasti pro platby v eurech (SEPA) budou nadále dostupné až do 25. září, jak bylo původně oznámeno již v červnu.

I když se chyby stávají, toto konkrétní pochybení nemohlo pro společnost Binance přijít v nevhodnější dobu vzhledem k jejím současným problémům v různých evropských zemích.

Společnost Binance čelí regulačním vyšetřováním a překážkám v několika evropských zemích, včetně Spojeného království, Francie, Nizozemska, Německa a Kypru. Vzhledem k těmto problémům se hledání potenciálních alternativ k Paysafe může ukázat jako obtížnější, než se předpokládalo.

Navzdory těmto výzvám vyjádřil generální ředitel společnosti Binance Changpeng Zhao, známý také jako CZ, důvěru v překonání těchto překážek. CZ pevně věří v ignorování strachu, nejistoty a pochybností a často posílá svým posluchačům číslo "4" jako připomínku. Číslice '4' znamená „Ignoruj FUD, (strach, nejistota, pochybnosti), falešné zprávy, útoky atd." Tento komentář přišel ve formě varování na začátku ledna 2023, aby zůstali soustředění a blokovali negativitu.

Stačí Binance pozitivní myšlení?

Zatímco CZ pozitivní myšlení může u někoho fungovat, neustálý proud PR problémů, kterým Binance čelí, naznačuje, že je nutný komplexnější přístup. Krypto průmysl si při řešení složitých problémů zaslouží víc než jen naději a potvrzení.

Vzhledem k nedávným změnám v komunikační strategii společnosti Binance, od vzdoru ke spolupráci s regulačními orgány, je zřejmé, že se burza stále snaží najít pevnou půdu pod nohama. Je však nezbytné, aby Binance poskytla jasné odpovědi a vyřešila obavy týkající se role CZ jako generálního ředitele, oficiálního sídla společnosti a současné situace v Evropě.
Dokud společnost Binance nenabídne konkrétní řešení a vysvětlení, hrozí, že burza dále poškodí svou důvěryhodnost a pověst. Jako nejvýznamnější podnik v krypto průmyslu musí Binance podniknout proaktivní kroky k řešení svých problémů a získat zpět důvěru své komunity.