zpět

Rakouská Raiffeisen Bank zahájí v lednu obchodování s kryptoměnami pro retailové zákazníky

23.11.2023

Rakouská Raiffeisen Bank se chystá v lednu 2024 zavést služby obchodování s kryptoměnami pro retailové zákazníky. Díky partnerství se společností Bitpanda se do světa kryptoměn bude moci snadno ponořit každý, kdo má mobilní zařízení. Jak tento převratný krok tradiční banky demokratizuje investice do kryptoměn a otevírá nové příležitosti?

Rakouská Raiffeisen Bank International se chystá do konce ledna 2024 nabídnout retailovým zákazníkům služby obchodování s kryptoměnami. Tento převratný krok jistě otřese bankovním sektorem a otevře nové příležitosti pro jednotlivce, kteří se chtějí ponořit do krypto trhu.

Kryptoměny ve Vídni

Počáteční zavádění bude probíhat ve Vídni, kde má Raiffeisen Bank své sídlo. Tato rakouská banka s působivou 97letou historií navázala spolupráci s kryptoměnovou burzou Bitpanda, aby tento podnik oživila. Bitpanda, která s bankou na začátku tohoto roku podepsala dopis o záměru, poskytne klientům platformu pro bezproblémové obchodování s kryptoměnami.

Curt Chadha, vedoucí oddělení inovací banky, vyjádřil své nadšení z nadcházejícího spuštění a uvedl: "Začínáme ve Vídni, kde žije asi čtvrtina obyvatel Rakouska. Zákazník může použít své mobilní zařízení a vstoupit do Bitpandy prostřednictvím aplikace Raiffeisen. Zkušenosti budou známé, takže potvrzení obchodu bude fungovat přesně jako bankovní převod z účtu na účet se stejným druhem zabezpečení, na jaký jsou zákazníci zvyklí."

Změna hry pro přijetí kryptoměn
S aktivy v hodnotě více než 215 miliard dolarů a zákaznickou základnou 17,8 miliardy klientů v Evropské unii a východní Evropě ukazuje vstup Raiffeisen Bank do kryptoměn zrychlující se tempo přijímání kryptoměn. Tento krok je významný zejména v regionech, kde se regulace týkající se kryptoměn stávají jasnějšími.

Nadšenci do kryptoměn a digitálně zdatní klienti budou mít z této služby velký prospěch. Poskytuje příležitost jednotlivcům, kteří možná dříve váhali se vstupem na trh, aby provedli drobné investice a prozkoumali potenciál kryptoměn. Na rozdíl od jiných bank, které se zaměřují na bonitní klienty, se nabídka Raiffeisen Bank zaměřuje na širší zákaznickou základnu, která je ochotná přijmout digitální revoluci.

O společnosti Bitpanda

Společnost Bitpanda, založená v roce 2014 ve Vídni, si získala uznání jako renomovaná kryptoměnová burza, která operuje pod přísným dohledem regulačních orgánů, včetně FMA v Rakousku a BaFin v Německu. Její portfolio služeb zahrnuje regulované obchodování, investiční možnosti a služby úschovy pro širokou škálu aktiv, včetně akcií/ETF, kryptoměn, drahých kovů a komodit. Tato škála nabízených aktiv poskytuje uživatelům rozmanité možnosti diverzifikace svých investic.

Jedním z klíčových kroků pro Bitpandu byla strategická spolupráce s Raiffeisen Bank, což značně posílilo její pozici na trhu. Tato spolupráce, která přináší možnost obchodování s kryptoměnami i pro retailové zákazníky, představuje významný milník. Partnerství s tradiční bankou ukazuje na postupnou akceptaci a integraci kryptoměn do tradičního finančního prostředí. Díky tomuto spojení sil se Bitpanda stává klíčovým hráčem v odvětví kryptoměn, nabízejícím komplexní služby v souladu s nejvyššími standardy bezpečnosti a regulace.

S představením obchodování s kryptoměnami retailovým zákazníkům ve spolupráci s Raiffeisen Bank budou moci i běžní investoři vstoupit do světa digitálních aktiv s důvěrou a regulovaným způsobem. Očekává se, že tento krok k demokratizaci přístupu k investicím v kryptoměnách může otevřít nové možnosti pro růst a inovace v oblasti financí. Spuštění této služby ve Vídni v lednu 2024 je významným okamžikem, který bude podrobně sledován ve finančním prostředí, a zároveň poskytne příležitost stát se součástí budoucnosti financí.