zpět

Proč je banka JPMorgan v roce 2024 opatrná, pokud jde o krypto trhy

15.12.2023

Banka JPMorgan je v roce 2024 opatrná, pokud jde o trhy s kryptoměnami. Proč může ether překonat ostatní kryptoměny? Přichází upgrade, který by mohl zvýšit škálovatelnost blockchainu.

Nejistá cesta kryptoměnových trhů

S blížícím se rokem 2024 vyjadřuje americká banka JPMorgan opatrnost ohledně budoucnosti trhů s kryptoměnami. JPMorgan se svým týmem analytiků, kteří pozorně sledují dění na trhu, se domnívá, že zatímco celkový trh s kryptoměnami může čelit problémům, existuje jedno konkrétní digitální aktivum, které by mělo překonat ostatní. V tomto článku se budeme zabývat postřehy společnosti JPMorgan a poskytneme vám podrobnou analýzu jejich očekávání pro trh s kryptoměnami v nadcházejících letech.

Výhoda etherea: EIP-4844 Upgrade

Analytici JPMorgan předpovídají, že ether, nativní kryptoměna blockchainu Ethereum, bude uprostřed nejistoty na trhu zářit. Tento optimismus pramení z nadcházejícího upgradu EIP-4844, známého také jako proto-danksharding. Tento vývoj zahrnuje sharding, tedy proces rozdělení sítě na menší části zvané shardy s cílem zvýšit rychlost transakcí. Proto-danksharding zavádí nový typ transakce nazvaný "blob-carrying transaction", který výrazně zvětšuje prostor pro data. Očekává se, že tato modernizace zvýší škálovatelnost Etherea a učiní z něj atraktivní volbu pro investory. Proč společnost JPMorgan věří, že budoucnost Etherea vypadá zářivě?

Role fám a regulačních rozhodnutí

Zatímco účastníci trhu netrpělivě očekávají regulační rozhodnutí, analytici JPMorgan varují před očekáváním významných cenových pohybů pouze na základě těchto událostí. Například potenciální schválení spotového ETF na BTC ze strany SEC nemusí mít tak zásadní dopad, jak někteří očekávají. JPMorgan naznačuje, že "buy-the-rumor/sell-the-fact effect" by mohl utlumit rozsah jakéhokoli pozitivního výsledku.

Měnící se portfolio společnosti ARK Invest

Renomovaná investiční společnost Cathie Woodové, ARK Invest, nedávno provedla významné změny ve svém portfoliu. Zajímavým krokem bylo, že ARK vyřadila značnou část akcií společnosti Coinbase, krypto burzy kótované na Nasdaqu, když cena jejích akcií dosáhla 20měsíčního maxima.

Vzestup ekosystému Cardano

Vzestup ekosystému Cardano zaznamenal v poslední době značnou pozornost od kryptoměnových investičních komunit. Jeho rychlý nárůst hodnoty uzamčené v ekosystému Decentralizovaných financí (DeFi) překonává předchozí rekordy, což naznačuje rostoucí důvěru a přijetí ze strany uživatelů.

Investoři a uživatelé byli přitahováni k platformě Cardano kvůli několika faktorům, včetně inovativního přístupu k technologii blockchain, vysoké úrovně bezpečnosti a škálovatelnosti. Tyto vlastnosti zdůrazňují potenciál Cardana stát se významným hráčem na trhu kryptoměn, zejména v konkurenci s dominantním hráčem, Ethereum.

V období nejistoty na kryptoměnových trzích se investoři uchylují k opatrnému přístupu, a v tomto kontextu poskytuje společnost JPMorgan cenné poznatky pro investory. I přes trvající problémy a nejistoty ukazuje vzestup alternativních blockchainů, jako je Cardano, na nové příležitosti. Klíčovým faktorem pro budoucnost bude porozumění dynamice regulačních rozhodnutí, pověsti na trhu a vhodných investičních strategií.

Vzhledem k rychlému vývoji prostředí kryptoměn je klíčové zůstat informovaným a přijímat informovaná rozhodnutí. Dynamika tohoto prostředí závisí na regulacích, technologických inovacích a přijetí komunitou. Je důležité sledovat aktuální události a pružně reagovat na změny ve světě kryptoměn.