zpět

Příliv toncoinu: Telegram a Open League posilují jeho užití

16.4.2024

Přechod Telegramu k platbám toncoinem za reklamy a program odměn Open League podporují přijetí tohoto tokenů. TON získal tento měsíc 15 %, což předčí celkový trh.

Ekonomika založená na toncoinu (TON) začíná v messagingové aplikaci Telegram nabírat na obrátkách, což vysvětluje nedávné překonání celkového trhu s kryptoměnami tímto tokenem, podle Justina Hyuna, ředitele investic ve Fondu TON.

TON získal tento měsíc 15 %, dosáhl rekordních hodnot nad 7 dolary, zatímco Bitcoin (BTC), vedoucí kryptoměna podle tržní hodnoty, klesl o 11 %. Otevřený zájem, tedy hodnota dolarů uzamčená v počtu perpetuálních futures spojených s TON, vzrostla o více než 17 % na 160 milionů dolarů ve stejném období.V jednom okamžiku se otevřený zájem dostal nad 200 milionů dolarů. Nárůst otevřeného zájmu spolu s růstem ceny odráží příliv nových peněz a potvrzuje trend vzestupu.

Toncoin je místní kryptoměna sítě The Open Network (TON), decentralizované, vrstvené sítě, populárně známé jako blockchain TON. V únoru představil Telegram, který má 800 milionů uživatelů, systém sdílení reklamních příjmů pro majitele kanálů, který vyplácí výhradně v TON. Kanály Telegramu generují přes 1 bilion zhlédnutí měsíčně, a majitelé veřejných kanálů s alespoň 1 000 odběrateli mohou získat 50 % z příjmů generovaných zobrazováním reklam na svých kanálech.

„Telegram spustil svou reklamní platformu, která přijímá pouze Toncoin místo fiat, volbou principů Web3 a platí 50 % z příjmů, které z reklamy získávají, zpět majitelům Telegram kanálů,“ uvedl Hyun v rozhovoru přes e-mail. „Tento krok znamená, že majitelé kanálů mohou rozdělovat Toncoin ve svých soutěžích, rozšiřujíc tak povědomí o ekosystému TON ještě více, a v průběhu času decentralizovat nabídku tokenů pro nejlepší a nejsvětlejší tvůrce Telegramu.“

Minulý týden se Fond TON spojil s HashKey Group, mateřskou společností kryptoměnové burzy se stejným názvem s licencí v Hongkongu, aby usnadnil bezproblémovou a plynulou konverzi fiat měn na digitální aktiva a naopak pro své uživatele peněženky z regionu Asie a Pacifiku.

Hyun dodal, že program Open League, oznámený 1. dubna, přivádí uživatele na řetězec „v nepředstavitelných počtech“. Program je strategií odměn, která má motivovat uživatele k účasti na vývoji ekosystému.

V rámci programu má Fond TON za úkol distribuovat 30 milionů TON, v hodnotě 188 milionů dolarů, členům komunity prostřednictvím misí, airdropů a likviditních bazénů na decentralizovaných burzách TON.

„Tato strategie zaměřená na vývojáře, kteří rozumí tomu, co je potřeba k vytvoření uživatelských aplikací, které zapojí miliony uživatelů, bude klíčová pro budoucnost přijetí kryptoměn. TON je opravdu jediná naděje na masové přijetí technologií Web3. Učiní pro technologie Web3 to, co Apple Mac udělal pro osobní počítače. Ne počítač v každém domě, ale krypto v každé kapse,“ uvedl Hyun.

Program má za cíl přivést miliony uživatelů Telegramu na řetězec, ustaví TON jako domov pro trhy spotřebních výrobků a vytvoří samo posilující se kolo pro projekty založené na Tonu. Pilotní sezóna ligy způsobila 47% nárůst denních aktivních peněženek a 244% nárůst hodnoty kryptoměn uzamčených v ekosystému TON.

Tento vývoj naznačuje vzrůstající důvěru a zájem o potenciál toncoinu a jeho ekosystému, což může vést k dalšímu posílení jeho pozice na trhu a podpořit širší adaptaci kryptoměn a technologií blockchain veřejností po celém světě. S rostoucím zapojením uživatelů a rozšiřováním možností využití toncoinu se můžeme těšit na zajímavé inovace a překvapení v nadcházejících měsících.