zpět

MicroStrategy pokračuje v rozšiřování držby Bitcoinů

7.2.2024

Softwarová společnost MicroStrategy se stala významným hráčem ve světě Bitcoinu, když do svého portfolia přidala 850 BTC.

V lednu společnost MicroStrategy získala dalších 850 BTC za 37,2 milionu dolarů, čímž se její celkový podíl v Bitcoinech zvýšil na ohromujících 190 000 BTC, jejichž hodnota v současnosti přesahuje 8,1 miliardy dolarů. Proč by ale softwarová společnost investovala tak velké prostředky do kryptoměn?

Strategický krok k využití tvorby hodnoty

Učinění tohoto odvážného kroku nebylo pro společnost MicroStrategy jen o finančních ziscích. Saylor a jeho tým jsou přesvědčeni, že jejich provozní struktura, bitcoinová strategie a zaměření na technologické inovace poskytují jedinečnou příležitost pro tvorbu hodnoty pro jejich akcionáře. Diverzifikací svého investičního portfolia a přijetím Bitcoinu se snaží chránit před inflací a zajistit si pozici pro dlouhodobý úspěch.

Pokračující růst uprostřed náročného roku

Navzdory turbulentnímu roku poznamenanému globální nejistotou se společnosti MicroStrategy podařilo zvládnout výzvy a dosáhnout významného růstu. Zatímco její celkové příjmy zaznamenaly meziroční mírný pokles o 6 %, společnost ve stejném období vykázala pozoruhodný 23% nárůst příjmů z předplacených služeb ve výši 21,5 milionu USD.

"Jsme přesvědčeni, že kombinace naší provozní struktury, bitcoinové strategie a zaměření na technologické inovace poskytuje našim akcionářům jedinečnou příležitost pro tvorbu hodnoty."

- Phong Le, generální ředitel společnosti MicroStrategy

Finanční ředitel společnosti MicroStrategy Andrew Kang rovněž vyzdvihl přínos společnosti z výrazného nárůstu cen Bitcoinu ve 4. čtvrtletí spolu s jejími strategickými aktivitami na kapitálových trzích a dostupnou hotovostí. To svědčí o tom, že i přes problémy se společnosti MicroStrategy podařilo využít příležitostí a využít trh ve svůj prospěch.

Cesta akumulace a důvěry
Tento nedávný nákup Bitcoinů není pro společnost MicroStrategy první. Ve skutečnosti společnost začala Bitcoin akumulovat již v roce 2020 s odkazem na obavy z inflace. V prosinci 2023 uskutečnila další významný nákup, když získala 14 620 BTC za průměrnou cenu 42 110 USD za minci, což činilo více než 615 milionů USD. To svědčí o jejich trvalé důvěře a závazku vůči kryptoměnám jako prostředku uchování bohatství a vytváření hodnoty.
Vzhledem k tomu, že svět je stále nejistý, je přístup společnosti MicroStrategy k investicím a trvalému růstu chvályhodný. Diverzifikací svého portfolia pomocí bitcoinu se nejen chrání před inflací, ale také využívá potenciál, který kryptoměny nabízejí jako transformační a převratná síla ve finančním odvětví.

S ohledem na úspěchy společnosti MicroStrategy v nákupu a držení Bitcoinů můžeme pozorovat rostoucí trend institucionálních investorů, kteří nacházejí hodnotu v kryptoměnových investicích. Jejich strategický přístup k diverzifikaci portfolia ukazuje na to, že kryptoměny se stávají neodmyslitelnou součástí moderních investičních strategií. Společnost také zdůrazňuje výhody technologických inovací a své bitcoinové strategie jako klíčové faktory pro generování hodnoty pro své akcionáře. V kontextu aktuální globální nejistoty je tato strategie vnímána jako proaktivní opatření, které přináší stabilní a výnosné výsledky. Odborníci předpokládají, že vstup institucionálních hráčů do kryptoměnového prostoru bude nadále posilovat stabilitu a akceptaci tohoto nového aktiva na trhu. Společnost MicroStrategy tak v rámci své dlouhodobé strategie nejen sleduje, ale i aktivně formuje novou éru digitálního financování.