zpět

Marathon Digital překonává rekord s 1853 bitcoiny vytěženými v prosinci

5.1.2024

Společnost Marathon Digital Holdings v prosinci vytvořila nový rekord, když vytěžila 1853 bitcoinů, což je nejvyšší měsíční počet, jaký kdy veřejná těžební společnost zaznamenala. Díky 18,4% nárůstu hash rate a strategickým akvizicím chce Marathon pokračovat v růstu a v příštích 18 až 24 měsících dosáhnout 50 exahashe. Působivý výkon přichází v době snahy o rozšíření provozu v očekávání schválení Bitcoin ETF a nadcházejícího půlení Bitcoinu.

Těžař bitcoinů Marathon Digital Holdings dosáhl pozoruhodného milníku a vytvořil nový výrobní rekord, když v prosinci 2023 vytěžil více Bitcoinů (BTC) než v kterémkoli předchozím měsíci.

V tiskové zprávě ze 4. ledna společnost Marathon Digital Holdings oznámila, že v prosinci vytěžila 1 853 Bitcoinů, což představuje 56% nárůst oproti předchozímu měsíci a ohromující 290% nárůst oproti prosinci 2022. Firma se sídlem na Floridě hrdě prohlásila: "Domníváme se, že se jedná o nejvyšší měsíční součet, jaký kdy veřejná těžební společnost Bitcoinů zaznamenala."

"Věříme, že se jedná o nejvyšší měsíční sumu, jakou kdy veřejná těžební společnost Bitcoin zaznamenala."

Tento úspěch překonává předchozí rekord společnosti Core Scientific, která tvrdila, že v lednu 2023 vytěžila nejvíce Bitcoinů za měsíc, a to 1 527 BTC. Nedávné údaje společnosti Marathon Digital překonávají tento rekord o více než 300 BTC.

"Aktualizace produkce Bitcoinů společnosti Marathon Digital Holdings v prosinci 2023 je zde:

- Rekordní produkce BTC ve výši 1 853 BTC v prosinci a 12 852 v roce 2023

- Zvýšení průměrné provozní rychlosti hašování o 18 % meziměsíčně na 22,4 EH/s

- Držba BTC nyní přesahuje 15 000, celková hotovost a BTC ve výši 1,0 miliardy dolarů ke dni..."

Podle předsedy představenstva a generálního ředitele společnosti Marathon Frieda Thiela lze rekordní měsíční produkci přičíst 18,4% nárůstu rychlosti hašování na 22,4 exahashe za sekundu.

V rámci strategického tahu společnost Marathon 19. prosince oznámila, že plánuje získat dvě těžební centra za 179 milionů dolarů. Díky této akvizici přibude ke stávajícímu výkonu 584 megawattů společnosti Marathon dalších 390 megawattů těžební kapacity.

"I nadále si klademe za cíl 30% nárůst energeticky využitelného množství hašiše v roce 2024 a díky nedávno oznámené akvizici dvou lokalit od společnosti Generate Capital... očekáváme, že v příštích 18 až 24 měsících dosáhneme 50 exahašů," dodal Thiel.

Společnost Marathon se 28. prosince na krátkou dobu dostala na výsluní jako nejobchodovanější veřejná společnost mezi firmami se střední a velkou kapitalizací na burze ve Spojených státech. Společnost zaznamenala ohromující denní objem obchodů ve výši 3,3 miliardy dolarů, čímž na den překonala miláčky blue-chip trhu, jako jsou Tesla, Apple a Amazon.

Vynikající prosincové výsledky společnosti Marathon jsou v souladu s celopodnikovou snahou těžařských firem o rozšíření činnosti před očekávaným schválením spotového fondu obchodovaného na burze s Bitcoiny již 8. ledna a dubnovým snížením hodnoty Bitcoinů na polovinu.

Významný krok učinila také konkurenční těžební společnost Riot Platforms, která 5. prosince získala další těžební platformy pro těžbu bitcoinů v hodnotě 291 milionů dolarů. To představuje největší nárůst hash rate této firmy v její historii.
 V této dynamické době se zdá, že těžební společnosti, jako Marathon a Riot Platforms, aktivně reagují na očekávané události, jako je schválení ETF spotového fondu obchodovaného na burze s Bitcoiny.