zpět

Maďarský forint nejslabší v historii

13.10.2022

Forint nejslabší v historii proti euru i dolaru. Německá inflace potvrzena na hodnotě 10% růstu. Dnes dorazí inflace také z USA.

Středeční obchodování s korunou patřilo k těm klidnějším, když se domácí měna udržela v úzkém pásmu 24,55 – 24,58 EURCZK. Podobně klidné obchodování má za sebou i polský zlotý. Jestli se ale nějaké evropské měně včera nedařilo, byl to maďarský forint. Ten proti euru i dolaru dosáhl na své nové nejslabší historické hodnoty v podobě kurzu 432,90 EURHUF resp. 447,50 USDHUF. Ve spojení s tím se včera objevila zpráva, že maďarský ministr financí Varga připustil, že Maďarsko uvažuje o vstupu do Evropského mechanismu směnných kurzů (ERM II). To je základní předpoklad pro to, aby mohla země vstoupit do eurozóny. I dnes počítáme s pohybem koruny v pásmu 24,55 – 24,65 EURCZK.

Dolaru se včera zadařilo, když posílil o 10 haléřů na odpoledních 25,38 USDCZK. Jinak patřilo včerejší obchodování spíše k těm klidnějším, pozornost trhů se upírá k dnešnímu odpolednímu zveřejnění americké inflace. Proti euru se včera kurz amerického dolaru stabilizoval u hranice 0,97 EURUSD, kde se obchoduje u dnes ráno.

Více k očekávaným událostem ZDE