zpět

Justin Sun reaguje na obavy OSN ohledně USDT

19.1.2024

Justin Sun, zakladatel blockchainu Tron, nedávno reagoval na obavy vyjádřené v zprávě OSN ohledně USDT, osvětlil faktické nepřesnosti a hájil větší vzdělávání v oblasti blockchainu. Tetherův závazek k transparentnosti a snahy o boj proti nelegálním aktivitám jsou zdůrazněny, stejně jako úspěšné operace vymáhání práva proti sítím praní špinavých peněz. Tron a USDT přitom přispívají k globálnímu ekosystému blockchainu a zdůrazňují potřebu spolupráce a vzdělávání.

Justin Sun, vizionářský zakladatel blockchainu Tron, nedávno reagoval na obavy vyjádřené v zprávě OSN týkající se používání USDT k praní špinavých peněz a podvodů. Ve svém přesvědčivém prohlášení zdůraznil Sun závazek Tronu k udržování integrity blockchainu a osvětlil faktické nesrovnalosti ve zprávě.

Zpráva OSN upozornila na zneužívání technologie blockchainu, s konkrétním zaměřením na USDT od Tetheru a jeho údajnou účast na usnadňování nelegálních aktivit, zejména v jihovýchodní Asii. Zpráva zdůraznila rostoucí využívání USDT k praní špinavých peněz a podvodů, přičemž online herní platformy byly významnými kanály.

Dne 19. ledna se Justin Sun obrátil na sociální média, aby reagoval na obavy vyjádřené zprávou OSN. Přestože uznal důležitost těchto obav, Sun sporným způsobem vyvrátil určité podrobnosti týkající se transakcí USDT na protokolu TRC-20 od Tronu, poukázal na faktické nepřesnosti ve zjištěních zprávy. Znovu zdůraznil oddanost Tronu boji proti zneužívání blockchainu a udržování integrity ekosystému blockchainu.

Tether rychle reagoval na zprávu OSN, zdůrazňujíc svou klíčovou roli ve vývoji ekonomik a svůj závazek k transparentnosti. Společnost argumentovala, že faktory jako veřejné blockchainy a schopnost sledování činí z USDT méně pravděpodobný nástroj pro nelegální operace. Tether rovněž zdůraznil své neustálé snahy bojovat proti zneužívání, odkazujíc na nedávný incident, kde pomohla ministerstvu spravedlnosti USA zmrazit významnou část USDT spojené s skupinou obchodující s obchodováním s lidmi. Úspěchy vymáhání práva: 

Zvýraznění operací proti sítím praní špinavých peněz

Zpráva OSN odhalila úspěšné operace vymáhání práva proti sítím praní špinavých peněz využívajícím USDT k nelegálním aktivitám. Zvláště významná byla velká operace v Singapuru v srpnu minulého roku, která získala zpět přibližně 735 milionů dolarů v hotovosti a kryptoměnách, což zdůrazňuje důležitost regulačních snah bojovat proti finančním zločinům.

Tron a USDT: Globální přítomnost na trhu a zaměření na spolupráci

Prohlášení Tronu následující po reakci Justina Suna zdůraznilo jeho významnou roli v oběhu USDT prostřednictvím protokolu TRC-20 a jeho globální přítomnost na trhu. Síť také diskutovala o svých spolupracích s odborníky na forenzní analýzu na blockchainu k monitorování transakcí na svém blockchainu. Přestože Tron uznává, že nemůže přímo regulovat akce třetích stran, zůstává oddán boji proti zneužívání a podporuje vzdělávání v oblasti blockchainu.

Justin Sun, vycházející ze své diplomatické zkušenosti, zdůraznil důležitost technologie blockchainu v globální spolupráci. Prosazoval zvýšené vzdělávání v oblasti blockchainu a navrhoval možnou spolupráci mezi Tronem, HTX DAO a OSN k dalšímu využití globálního dosahu a potenciálu technologie blockchainu.
Tether vyjádřil zklamání zprávou OSN, zejména co se týče zaměření na údajnou účast USDT na nelegálních aktivitách. Firma argumentovala, že transparentnost veřejných blockchainů činí z USDT nepraktickou volbu pro kriminální použití a zdůraznila svůj závazek k usnadňování finančního zahrnutí.