zpět

Ferrari bude přijímat platby v kryptoměnách

15.10.2023

Společnost Ferrari přichází s novým přístupem a přijímá platby kryptoměnami za své luxusní sportovní vozy. Tento krok odráží rostoucí poptávku ze strany kupujících, kteří se orientují na kryptoměny, a staví Ferrari do role průkopníka v tomto odvětví. Partnerství se společností BitPay zajišťuje bezproblémové transakce a zároveň ověřuje legitimitu digitální měny. S plány na rozšíření do Evropy společnost Ferrari přijímá budoucnost plateb a vychází vstříc vyvíjejícím se preferencím své globální klientely.

V bezprecedentním kroku, který je veden poptávkou zákazníků a snahou využít expandující trh, Ferrari oznámilo, že bude přijímat platby kryptoměnou za své luxusní sportovní vozy ve Spojených státech a plánuje rozšíření i do Evropy.

Mnoho krypto-milionářů, kteří jsou potenciálními zákazníky Ferrari

Rozhodnutí společnosti Ferrari přijmout digitální měny je reakcí na rostoucí počet mladých investorů, kteří se kryptoměnami zabývají a kteří je nejen přijali jako investici, ale chtějí je využívat i při každodenních nákupech.

"Zaznamenali jsme výrazný nárůst počtu klientů, kteří vlastní kryptoměny," prozradil Enrico Galliera, marketingový a obchodní ředitel společnosti Ferrari. "Přijímáním plateb v kryptoměnách vycházíme vstříc nejen jejich potřebám, ale také rozšiřujeme náš záběr na potenciální kupce mimo naši běžnou klientelu."

Bezproblémové transakce s BitPay

Pro usnadnění těchto kryptoměnových plateb uzavřelo Ferrari partnerství se společností BitPay, jedním z předních zpracovatelů kryptoměnových plateb na světě. Díky této spolupráci budou moci zákazníci nakupovat Ferrari pomocí bitcoinů (BTC), etherů (ETH) a dolarových tokenu stablecoin (USDC).

"Společnost BitPay jsme si vybrali kvůli jejímu bezpečnému a bezproblémovému systému zpracování plateb," vysvětluje Galliera. "Převádějí platby v kryptoměnách na běžnou fiat měnu bez jakýchkoli dalších poplatků nebo příplatků, čímž zajišťují hladký průběh transakce jak pro naše zákazníky, tak pro naše prodejce."

Eliminace obav a zajištění legitimity

Jednou z hlavních obav při přijímání plateb v kryptoměnách je volatilita a potenciální nelegitimita digitální měny. Společnost Ferrari však podnikla kroky k řešení těchto problémů.

Společnost BitPay nejenže převede kryptoměnu na fiat měnu, ale také ověří legitimitu digitální měny, aby zajistila, že nepochází z nelegálních aktivit, praní špinavých peněz nebo daňových úniků. To poskytuje další vrstvu bezpečnosti a klidu pro kupující i prodávající.

Rozšíření do Evropy a za její hranice

Kromě vstupu na americký trh má Ferrari v plánu zavést platby kryptoměnou v Evropě do prvního čtvrtletí roku 2024. Tento krok je v souladu s cílem společnosti zůstat v čele technologického pokroku a vyhovět vyvíjejícím se preferencím své globální zákaznické základny.

Zatímco některé velké korporace s přijetím kryptoměn váhají s odvoláním na obavy z volatility a praktičnosti transakcí, přijetí této digitální platební metody společností Ferrari svědčí o ochotě přizpůsobit se a inovovat, což staví výrobce luxusních automobilů do pozice průkopníka v tomto odvětví.

Vaše vysněné Ferrari, jen jedna kryptotransakce od vás
Integrace plateb kryptoměnami do světa luxusních sportovních vozů nás přibližuje k budoucnosti, kdy budou digitální měny akceptovány a používány v běžných podnicích. Rozhodnutí společnosti Ferrari přijímat krypto platby nejen vychází vstříc přáním technicky zdatných kupujících, ale také poukazuje na rostoucí akceptaci a legitimitu kryptoměn v naší společnosti.