zpět

Changpeng Zheo: Od regulačních problémů k miliardářskému statusu

27.12.2023

Changpeng Zheo (CZ) z Binance prošel regulačními problémy a stal se jednou z nejbohatších osob na světě. Jeho pozoruhodná cesta slouží jako inspirace a svědectví o odolnosti jednotlivců v krypto průmyslu. Zjistěte, jak CZ navzdory regulacím prudce zvýšil své čisté jmění, a získejte přehled o úspěchu dalších významných osobností ve světě kryptoměn.

Changpeng Zhao (CZ), zakladatel a bývalý generální ředitel společnosti Binance, se navzdory regulačním problémům ve Spojených státech postavil všem překážkám. Navzdory překážkám se stal jednou z nejbohatších osob na světě a v roce 2023 si připsal ohromujících 25 miliard dolarů.

Vzestup a úspěch CZ

S čistým jměním ve výši 36,2 miliardy dolarů si CZ upevnil pozici jednoho z nejbohatších lidi na světě. V žebříčku miliardářů agentury Bloomberg se k 27. prosinci 2023 umístil na 35. místě a jeho čisté jmění zastínilo mnoho renomovaných generálních ředitelů a podnikatelů.

Cesta CZ na vrchol však nebyla hladká. V průběhu roku čelil ve Spojených státech mnoha regulačním problémům. V červnu byly CZ i Binance postiženy žalobou ze strany americké Komise pro cenné papíry (SEC) za porušení federálních pravidel pro cenné papíry. Kromě toho byly obviněny z porušení předpisů proti praní špinavých peněz dalšími americkými regulačními orgány, včetně ministerstva spravedlnosti (DOJ) a Komise pro obchodování s komoditními futures(CFTC).

V překvapivém obratu událostí dosáhly společnosti Binance a CZ s různými finančními úřady, s výjimkou SEC, dohody o narovnání ve výši 4,3 miliardy USD, na základě, které byla všechna právní obvinění zrušena. CZ nicméně nyní čeká bezprostřední soudní jednání, které je naplánováno na 23. února 2024 a kde by mohl být odsouzen k 18 měsícům vězení.

Zatímco CZ čeká na soudní slyšení a je propuštěn na kauci, ministerstvo spravedlnosti mu odepřelo svobodu opustit Spojené státy. Toto omezení pro něj představuje značný problém, neboť byl odloučen od své rodiny v Dubaji. Tato situace přiměla CZ najmout si jako svého právního zástupce renomovaného bývalého prokurátora Matthewa Diggse, aby vedl probíhající právní bitvu proti úřadu veřejného ochránce práv.

Kryptoměny v žebříčku miliardářů agentury Bloomberg

Kromě pozoruhodného vzestupu CZ se na seznamu nejbohatších lidí světa podle agentury Bloomberg v roce 2023 prosadily i další významné kryptoměnové osobnosti.

Dalším pozoruhodným jménem v indexu je Brian Armstrong, generální ředitel americké burzy Coinbase. S čistým jměním ve výši 7,25 miliardy dolarů a meziročním nárůstem o 5,77 miliardy dolarů si Armstrong upevnil pozici mezi nejbohatšími jednotlivci.
Elon Musk, generální ředitel společností Tesla a SpaceX, je v současné době na prvním místě žebříčku miliardářů agentury Bloomberg jako nejbohatší člověk na světě. S ohromujícím čistým jměním 235 miliard dolarů Musk překonal vážené podnikatelské osobnosti, jako jsou Bernard Arnault, Jeff Bezos, Bill Gates, Steve Ballmer a Mark Zuckerberg.

Přestože oproti listopadu 2021 došlo k 25% poklesu čistého jmění, Muskova impozantní finanční situace upevňuje jeho status nejbohatšího člověka planety.
CZ Binance prošel regulačními problémy a stal se jednou z nejbohatších osob na světě. Jeho pozoruhodná cesta slouží jako inspirace a svědectví o odolnosti jednotlivců v krypto průmyslu. Zjistěte, jak CZ navzdory regulacím prudce zvýšil své čisté jmění, a získejte přehled o úspěchu dalších významných osobností světa kryptoměn. CZ (Changpeng Zhao) si vedl mimořádně dobře v odolávání regulačním výzvám díky inovativnímu přístupu k rozvoji Binance a jeho schopnosti adaptovat se na měnící se podmínky kryptoměnového průmyslu.