zpět

Cenový skok Etherea a vzestup tokenů ERC-20

11.12.2023

Objevte důvody nedávného cenového vzestupu Etherea, katalyzátory, které vedly k jeho prolomení.

Ethereum (ETH) zažilo v posledních týdnech výrazný cenový skok a v páru ETH/BTC poprvé překonalo Bitcoin (BTC). Toto oživení výkonnosti Etherea spolu s pozitivními fundamenty vedlo investory k tomu, aby při diverzifikaci svých portfolií prozkoumali tokeny ERC-20. Jaké jsou katalyzátory a důvody nedávného úspěchu Etherea, které vedou k jeho proražení?

Ethereum předstihuje Bitcoin

Pár ETH/BTC měří hodnotu Etherea vůči Bitcoinu a poskytuje tak přehled o výkonnosti Etherea ve vztahu k lídrovi krypto trhu. Po týdnech nedostatečné výkonnosti zaznamenalo Ethereum v posledních dvou dnech 7% skok a dosáhlo hodnoty 0,054. Tento posun naznačuje, že nálada obchodníků a investorů se konečně stává vůči Ethereu „bull-run“ což představuje významný milník.

Vzhledem k tomu, že objem obchodů s Ethereem vzrostl za poslední den o 32 % a dosáhl 15,5 milionu dolarů, je zřejmé, že se obchodníci aktivně zapojují do transakcí založených na ETH. Tato obnovená důvěřivé vyhlídky tokenu je klíčovým faktorem, který stojí za nedávným překonáním výkonnosti Etherea.


Několik katalyzátorů se sbíhá, aby podpořilo proražení Etherea

Obnovení růstu Etherea oproti Bitcoinu lze přičíst kombinaci několika faktorů. Zaprvé, rostoucí zájem institucí, který je poháněn očekáváním spotového ETF ETH schváleného SEC v roce 2024, vedl k rekordnímu týdennímu přílivu více než 30 milionů USD do produktů Etherea. To naznačuje, že obchodníci se připravují na průlom v oblasti Etherea, což by mohlo mít pozitivní dopad i na token Ethereum ClassicKromě toho dosáhly příjmy ze sítě a poplatky za Ethereum 180denních maxim a přesáhly 2,9 miliardy dolarů ročně. S vyšší úrovní aktivity se Ethereum opět stalo deflačním, což snižuje nabídku ETH v oběhu. Tyto faktory v kombinaci s rostoucím přijetím přispěly k tomu, že Ethereum získalo převahu nad Bitcoinem.
Cenový Skok Etherea a Překonání Bitcoinu: Ethereum nedávno zaznamenalo výrazný nárůst hodnoty, přičemž pár ETH/BTC poprvé překonal hodnotu Bitcoinu. Tento vývoj naznačuje posun v oblibě mezi obchodníky a investory ve prospěch Etherea.

Důvody Nárůstu Ceny Etherea: Objevují se různé faktory, které přispěly k nárůstu ceny Etherea. Zvýšený objem obchodů s Ethereum, jehož hodnota vzrostla o 32 % během jednoho dne, svědčí o aktivním zapojení obchodníků. Tato dynamika je spojena s obnovujícím se důvěrou investorů, což je klíčový faktor za úspěchem Etherea na trhu.

Výhoda Etherea nad Bitcoinem: Ethereum předběhlo Bitcoin v hodnotě a výkonnosti. Překonání Bitcoinu je považováno za významný milník, což může ukazovat na změnu nálady trhu a příznivější postoj k Ethereu.

Katalyzátory Růstu Etherea: Kombinace několika faktorů přispěla k obnovení růstu Etherea. Rostoucí zájem institucí, předpokládaný schválený spotový ETF ETH SEC, rekordní týdenní příliv do produktů Etherea a další faktory vytvářejí příznivé podmínky pro tržní rozvoj.

Technologické Inovace a Očekávání: Nadcházející technologické inovace, jako přechod na Proof of Stake a EIP-1559, představují další impulzy pro růst Etherea. Očekávání těchto změn přispívá k pozitivnímu sentimentu mezi investory.

Rozvoj DeFi a NFT: Růst zájmu o decentralizované finance (DeFi) a non-fungible tokens (NFTs) postavené na blockchainu Etherea je dalším trendem, který přiládá pozornost investorů a podporuje růst ekosystému Etherea.

Celkově lze konstatovat, že současný úspěch Etherea je důsledkem kombinace technologických inovací, zvýšené institucionální účasti, pozitivních fundamentů a rostoucího zájmu o nové finanční nástroje postavené na blockchainu Etherea.