zpět

Bull-run kryptoměn se blíží, tvrdí vedoucí osobnosti kryptoburzy

24.11.2023

Analytici předpovídají nadcházející bull-run v roce 2024, protože se v odvětví kryptoměn objevují známky zvýšené tržní aktivity a rostoucího optimismu

Trh s kryptoměnami se připravuje na velkou rally a odborníci předpovídají, že bullrun nastane na začátku roku 2024. Šéfové předních australských kryptoburz již pozorují známky zvýšené aktivity na trhu a připravují se na rychlý růst.

Adrian Przelozny, generální ředitel společnosti Independent Reserve, zdůraznil, že je důležité být připraven na nadcházející bull-run. Uvedl: "Musíte se ujistit, že máte zavedené procesy, lidi a infrastrukturu, abyste to zvládli, až se váš byznys přes noc ztrojnásobí." Společnost Independent Reserve aktivně najímá zaměstnance a provádí strategické investice do posílení své infrastruktury.

Vzhledem k tomu, že podmínky na trhu jsou v průběhu roku stále optimističtější, Caroline Bowlerová, generální ředitelka společnosti BTC Markets, se domnívá, že odvětví se nachází v počáteční fázi bull-runu. Tento optimismus přisuzuje většímu nasazení "suchého prášku", nárůstu počtu nových uživatelů a rostoucím objemům obchodů

Tommy Honan, vedoucí produktové strategie ve společnosti Swyftx, zaznamenal v poslední době nárůst nákupní aktivity. V současné době se zaměřuje na vylepšení funkčnosti přímého inkasa, aby vyřešil bolestivý bod australské krypto scény způsobený omezeními ze strany velkých bank. Honan poznamenal, že investory nepohání FOMO, ale spíše atraktivnější tržní fundamenty.

"Všechny naše ukazatele v tuto chvíli blikají zeleně. Vidíme, že se na trh vrací značný počet zákazníků po období nečinnosti během bear-marketu. Trh se probouzí, ale pravdou je, že nikdo neví, v jaké fázi cyklu se nacházíme."

Přestože optimismus je vysoký, Jonathon Miller, výkonný ředitel společnosti Kraken Australia, varuje před tím, aby se trh označoval pouze jako bull nebo bear-market. Vysvětluje, že mezi těmito dvěma extrémy existuje šedá zóna. Přesto Miller poukazuje na nadcházející události, jako je půlení bitcoinu a upgrade etherea na Dencun, jako na potenciální katalyzátory, které by mohly přilákat institucionální i retailové investory.

Vzdělávání a odpovědné investování
Vzhledem k tomu, že registrace a obchodní aktivita na australské burze Binance rostou, generální ředitel Ben Rose se zaměřuje na vzdělávání uživatelů a prevenci FOMO nákupů. Je přesvědčen, že úspěch ostatních je významným hnacím motorem pro to, aby se jednotlivci pustili do kryptoměn, ale je nezbytné zajistit, aby uživatelé pochopili jejich výhody a zodpovědně spravovali své finance.

Rose radí: "Jistě, cena může být důvodem, proč se na krypto poprvé podívají, ale nakonec jsou v něm proto, že pochopí jeho výhody a stane se součástí způsobu, jakým spravují své finance."

Ben Rose zdůrazňuje, že vzdělávání je klíčovým prvkem pro uživatele, kteří vstupují do světa kryptoměn. Chce, aby investoři chápali, že kromě potenciálních zisků jsou tu i rizika spojená s touto novou formou investování. Jejich finanční gramotnost a schopnost zodpovědně spravovat své investice jsou klíčové pro dlouhodobý úspěch.

V tomto kontextu klade důraz na prevenci FOMO nákupů, což znamená, že investoři by neměli rozhodovat impulsivně pod vlivem strachu zmeškané příležitosti. Namísto toho by měli provádět informovaná rozhodnutí založená na znalostech a porozumění kryptoměnovému trhu.

Ben Rose také zdůrazňuje, že sledování úspěchu ostatních může být inspirativní, ale každý investor by měl najít svou vlastní strategii a přizpůsobit ji svým cílům a toleranci k riziku. Pochopení výhod kryptoměn a jejich role ve správě osobních financí je klíčové pro udržení dlouhodobé perspektivy a minimalizaci impulzivních rozhodnutí na základě krátkodobých cenových pohybů.
Celkově se Ben Rose snaží vytvořit uživatelské prostředí na Binance, které podporuje vzdělávání a odpovědné investování, a tím pomáhá budovat trvale udržitelný ekosystém kryptoměn v Austrálii.