zpět

Bitcoin dosáhl 20měsíčního maxima, obchodníci změnili 193 milionů dolarů v kryptoměnách

4.12.2023

Nedávný prudký růst Bitcoinu a následné obchodováni v celkové výši 193 milionů dolarů na trhu s kryptoměnami upoutaly pozornost obchodníků a investorů.

Trh s kryptoměnami je plný překvapeni, protože Bitcoin dosáhl 20měsíčního maxima, což vedlo k tomu, že obchodníci obchodovali téměř 193 milionů dolarů v krypto aktivech. Vzhledem k tomu, že Bitcoin překročil hranici 41 000 USD a několik altcoinů zaznamenalo výrazné zisky, je trh plný potenciálních příležitostí i rizik.

Dne 4. prosince zaznamenal Bitcoin pozoruhodný skok, překonal hranici 41 000 dolarů a dosáhl 20měsíčního maxima. Tento prudký nárůst měl za následek, že obchodníci prodali Bitcoiny v hodnotě 74 milionů dolarů a ethery v hodnotě 29 milionů dolarů. Kromě toho došlo k nárůstu hodnoty dalších populárních altcoinů, jako jsou Dogecoin, Ripple a Solana, což vedlo k dalším prodejům v celkové výši 2,3 milionu dolarů, 1,38 milionu dolarů a 4,6 milionu dolarů.

Obchodní platformy a statistiky prodeju

Největší počet prodeju zaznamenala jedna z předních kryptoměnových burz Binance, na kterou připadlo 38,82 % z celkového počtu prodejů. V těsném závěsu za ní následovala OKX s 27,04 % a Huobi s 11,39% podílem na trhu. Tato čísla poukazují na významný dopad prudkého nárůstu trhu a následných transakci na hlavní obchodní platformy.

Základní faktory a vlivy na trh s kryptoměnami

Nedávný prudký nárůst a následné prodeje na trhu kryptoměn lze přičíst dvěma klíčovým faktorům. Zaprvé velmi očekávanému schválení spotového fondu obchodovaného na burze (ETF) na Bitcoiny. Toto schválení by umožnilo vstup institucionálních investorů na trh, což by přineslo větší likviditu a zvýšilo ceny. Zadruhé, klíčovou roli hrají úrokové sazby amerického Federálního rezervního systému. V současné době se pohybují na úrovni 5,25-5,5 %, a když Federální rezervní systém zvýší úrokové sazby, signalizuje to zpřísnění měnové politiky, což může snížit likviditu a potenciálně ovlivnit atraktivitu rizikovějších aktiv, jako je Bitcoin.

Skok Bitcoinu na 41 000 dolarů a dosažení 20měsíčního maxima dne 4. prosince vyvolal výrazné reakce na trhu, zejména ve formě prodejů.

Obchodníci v této situaci rychle reagovali a prodali Bitcoiny v hodnotě 74 milionů dolarů a ethery v hodnotě 29 milionů dolarů, což ukazuje na dynamiku a volatilitu kryptoměnového trhu.

Kromě Bitcoinu zažily také další populární altcoiny, jako jsou Dogecoin, Ripple a Solana, nárůst hodnoty, což vedlo k dalším prodejům v celkové výši 2,3 milionu dolarů, 1,38 milionu dolarů a 4,6 milionu dolarů.

Binance, jedna z předních kryptoměnových burz, zaznamenala největší podíl prodejů s 38,82 % z celkového počtu, což zdůrazňuje její dominantní pozici na trhu.

OKX a Huobi (HTX) následovaly s 27,04 % a 11,39 % podílem na trhu, což ilustruje široký dopad tohoto nárůstu na hlavní obchodní platformy.
Tento vývoj také poukazuje na důležitost sledování nejen samotného tržního hodnocení kryptoměn, ale i reakcí obchodních platforem a statistik obchodováni.

Klíčovými faktory, které ovlivnily trh, bylo očekávání schválení spotového fondu obchodovaného na burze (ETF) na Bitcoiny, což by mohlo přilákat institucionální investory.

Úrokové sazby amerického Federálního rezervního systému hrají také klíčovou roli, a zvyšování těchto sazeb může signalizovat změny v měnové politice s potenciálním vlivem na kryptoměnový trh. Očekávání větší likvidity a zapojení institucionálních investorů do kryptoměnového prostoru mohou přispět ke zvýšené stabilitě a uznání tohoto trhu.

Celkový vývoj na trhu kryptoměn je také citlivý k makroekonomickým faktorům, a proto je sledování těchto událostí klíčové pro pochopení a predikci pohybů v tomto dynamickém odvětví.