zpět

Binance plně opouští Rusko prodejem společnosti CommEX

29.9.2023

Kryptoměnová burza Binance nedávno oznámila svůj úplný odchod z ruského trhu prodejem své firmy nově vzniklé kryptoměnové burze známé jako CommEX.

Hladký přechod pro ruské uživatele

Aby zajistila bezproblémový proces pro stávající ruské uživatele, zavázala se Binance k jednoročnímu procesu off-boardingu. Burza ujišťuje své uživatele, že všechna jejich aktiva jsou v bezpečí a bezpečně chráněna. Binance si uvědomuje, že působení v Rusku není v souladu s její strategií dodržování předpisů, což ji přimělo k tomuto strategickému kroku.

Důvěra společnosti Binance v odvětví Web3

Noah Perlman, ředitel pro dodržování předpisů společnosti Binance, uvedl: "Jsme i nadále přesvědčeni o dlouhodobém růstu odvětví Web3 po celém světě a zaměříme svou energii na více než 100 dalších zemí, ve kterých působíme." Toto rozhodnutí umožňuje společnosti Binance soustředit své úsilí a zdroje na jurisdikce, které jsou více v souladu s jejími cíli v oblasti dodržování předpisů.

Proces migrace pro ruské uživatele

Binance bude prioritně poskytovat svým zákazníkům řádný proces migrace jejich aktiv na nově vytvořenou burzu CommEX. Migrační proces pro uživatele, kteří dokončili kontroly Know Your Customer, jim umožní okamžité přesměrování na CommEX. V průběhu několika následujících měsíců bude Binance postupně ukončovat provoz své platformy v Rusku. Cílem je zachovat během tohoto přechodu bezproblémový uživatelský komfort.

Výhody pro držitele BNB

Changpeng Zhao, generální ředitel společnosti Binance, oznámil, že držitelé nativního tokenu Binance, BNB, budou "i nadále využívat" 25% slevu při obchodování na CommEX. Tato exkluzivní výhoda nabízí držitelům BNB lukrativní pobídku, aby pokračovali ve svých obchodních aktivitách na nové burze. BNB si na kryptotrhu získala značnou popularitu, takže tato sleva je pro její držitele atraktivním benefitem.

Úplný odchod společnosti Binance z Ruska

Společnost Binance zdůraznila, že její odchod z Ruska je úplný a konečný. Burza nemá žádné pokračující rozdělení příjmů ani možnosti odkupu akcií podniku. To zajišťuje čistý rozchod a odděluje Binance od jakéhokoli budoucího vývoje na ruském trhu.

Spuštění společnosti CommEX a její cílový trh

Společnost CommEX nedávno oznámila spuštění platformy pro obchodování s kryptoměnami, která nabízí služby spotového obchodování, futures a peer-to-peer obchodování. Platforma CommEX se zaměřuje především na ruské uživatele, protože je k dispozici v ruštině a angličtině. Tento strategický krok je v souladu s jejím cílem zachytit potenciál ruského trhu.

Regulační problémy společnosti Binance

Rozhodnutí společnosti Binance opustit ruský trh přichází poté, co čelila značným regulačním výzvám souvisejícím s dodržováním západních sankcí vůči Rusku. Navzdory tomuto tlaku burza až donedávna pokračovala v propagaci svých služeb pro ruské uživatele. Odchod vrcholných ruských manažerů z firmy dále naznačil záměr Binance zaměřit se na jurisdikce, které více dodržují předpisy.

Popularita Binance v Rusku

Podle údajů společnosti SimilarWeb je Rusko jedním z nejvýznamnějších trhů burzy Binance, na který připadá 6,9 % všech návštěv webových stránek. Odchod Binance z Ruska však zdůrazňuje její závazek k dodržování předpisů a ukazuje ochotu burzy přijímat strategická rozhodnutí pro dlouhodobý růst.

S odchodem společnosti Binance z ruského trhu a jejím zaměřením na jiné jurisdikce se prostředí krypto burz nadále vyvíjí. Ruští uživatelé mohou očekávat hladký přechod na nově spuštěnou burzu CommEX, jejíž výhodou jsou slevy na obchodování pro držitele BNB. Rozhodnutí společnosti Binance ukazuje důležitost dodržování předpisů a přizpůsobování se měnícímu se regulačnímu prostředí.