zpět

ARK Invest prodává akcie Coinbase: Co to znamená pro kryptoburzu?

4.1.2024

Společnost ARK Invest vedená Cathie Woodovou prodala akcie Coinbase v hodnotě 25,3 milionu dolarů. Tento prodej vyvolává otázky ohledně budoucnosti společnosti Coinbase a výkonnosti jejích akcií. Prozkoumejte důsledky kroků společnosti ARK Invest a jejich význam pro širší trh s kryptoměnami.

Společnost ARK Invest, kterou vede známá Cathie Woodová, nedávno překvapivě prodala akcie Coinbase v hodnotě 25,3 milionu dolarů. Tento trend vyřazování akcií populární kryptoměnové burzy upoutal pozornost investorů i kryptoměnových nadšenců. Co to však znamená pro Coinbase a její budoucnost? 

Význam prodeje akcií společnosti ARK Invest

Podle nejnovějších podání fond ARK Innovation ETF (ARKK) prodal 3. ledna 145 048 akcií Coinbase, zatímco fond ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) prodal 21 135 akcií. Tyto prodeje přicházejí poté, co společnost ARK Invest v posledních týdnech odprodala akcie Coinbase v hodnotě více než 200 milionů USD, což signalizuje změnu investiční strategie firmy.

Navzdory prodeji je výkonnost akcií Coinbase pozoruhodná, za poslední rok vzrostly o ohromujících 300 %. Nedávná středeční závěrečná cena 152,24 USD však naznačuje určité obavy a výkyvy v její hodnotě.

ARK Invest pokračuje ve prodeji akcií Coinbase a Robinhood

Pozoruhodné je, že 2. ledna společnost ARK Invest prodala také 3 360 akcií Coinbase v hodnotě přes 580 000 USD a 23 606 akcií Robinhood v hodnotě téměř 300 000 USD. To zahrnuje prodeje z různých ETF spravovaných společností Ark, jako jsou ARKK, ARKW a ARK Fintech Innovation ETF (ARKF).

Zatímco společnost Coinbase se i nadále dostává na titulní stránky novin jako vybraný správce kryptoaktiv pro tradiční finanční instituce, jako je například BlackRock, tyto nedávné prodeje společnosti ARK Invest vyvolaly otázky ohledně výhledu a budoucího růstu společnosti.

Budoucnost: ARK Invest se posunula směrem k bitcoinovým ETF

Kromě akcií Coinbase společnost ARK Invest minulý týden vyřadila také 2,25 milionu akcií fondu Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) v hodnotě přibližně 81 milionů USD. Prostředky z prodeje byly přesunuty do investic do ETF ARK 21Shares Active Bitcoin Futures Strategy (ARKA) a ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), což odráží strategický krok společnosti ARK Invest v rámci příprav na vlastní spotové ETF ARKB Bitcoin.

V současné době spotové ETF na Bitcoin čekají na případné schválení ze strany americké Komise pro cenné papíry a burzy (SEC), přičemž rozhodnutí se očekává již 10. ledna. Společnost ARK Invest spolu s dalšími emitenty revidovala své návrhy a provedla nezbytné úpravy, což poukazuje na očekávání v rámci krypto komunity ohledně těchto ETF.

Co čeká Coinbase?

Prodej akcií Coinbase společností ARK Invest vyvolává důležité otázky ohledně budoucnosti této kryptoměnové burzy. Zatímco Coinbase zažívá značný růst, nedávný odprodej ze strany ARK Invest naznačuje možnou změnu nálady investorů. Pozorně sledujte vývoj kolem Coinbase a schválení spotových ETF na bitcoin, protože by mohly v nadcházejících měsících určovat směřování kryptoměnového trhu.

Společnost ARK Invest, která se stala významným hráčem na trhu, vedená Cathie Woodovou, prodala akcie Coinbase v hodnotě 25,3 milionu dolarů, což zdůrazňuje klíčový moment na kryptoměnovém trhu. Tento krok může mít důsledky nejen pro Coinbase, ale i pro celý sektor kryptoměn. Investoři by měli být opatrní a pečlivě sledovat, jaký vliv bude mít tato událost na další vývoj a investiční rozhodnutí v oblasti digitálních měn.