zpět

Závěr týdne bez významnějších dat

18.8.2023

Česká koruna koriguje ztráty z posledních týdnů a přibližuje se psychologické hladině 24,00 EURCZK, v rámci makroekonomického kalendáře dnes nečekáme žádné důležité zprávy.

Koruna se během čtvrteční seance pohybovala v relativně úzkém pásmu 24,06 až 24,09 EURCZK, na úvod pátečního obchodování však posiluje k 24,03 EURCZK. Makroekonomický kalendář dnes žádná významnější data nenabídne, pouze z eurozóny dorazí revidovaný výsledek červencového indexu spotřebitelských cen, který by měl potvrdit předběžný odhad růstu cen ve výši 5,3 % v meziročním vyjádření.

Ze zámořských dat včera dorazila tradiční čtvrteční statistika nových týdenních žádosti o podporu v nezaměstnanosti, které v předchozím týdnu poklesly na 239 tisíc, což je bezmála v souladu s tržním očekáváním. Naopak index výrobní aktivity v okolí Philadelphie v srpnu překvapil a vzrostl na 12 z červencových -13,5 bodu, což bylo výrazně nad tržní predikce. Na hlavním měnovém páru včera americký dolar v průběhu dne ztrácel, po příchozích datech však posílil zpět k 1,0850 EURUSD. Vůči české koruně se americká měna aktuálně obchoduje poblíž úrovně 22,10 USDCZK.

Více k očekávaným událostem ZDE