zpět

WorldCoin: Inovace Kryptoměny

29.4.2024

OpenAI, umělá inteligence společnost spoluzaložená a vedená Samem Altmanem, prý jedná o partnerství s Worldcoinem od Tools For Humanity, firmou zaměřenou na kryptoměnový univerzální základní příjem a ověřování identity, také spoluzaloženou Samem Altmanem.

Bloomberg nedávno informoval, že obě společnosti jednají o partnerství, které by vidělo OpenAI poskytovat řešení a služby v oblasti umělé inteligence Worldcoinu s možností další synergie v budoucnosti.

Jakékoli partnerství mezi OpenAI a Worldcoinem by jistě přitáhlo další regulatorní pozornost vzhledem k postavení Sama Altmana v obou společnostech.

Podle generálního ředitele Tools for Humanity Alexe Blanieho, který se vyjádřil následovně

"Podle mě je to jen kvůli Samovi. Jen, jako, mnohem větší pozornost, než byste obvykle čelili jako společnost této velikosti nebo projekt této velikosti." Je nejasné, co Alex  Blania mohl myslet svými komentáři, protože Worldcoin je momentálně jedním z nejaktivnějších poskytovatelů univerzálního základního příjmu a ověřování identity na světě s průměrně dvěma miliony uživatelů denně.
Kontroverze a regulatorní pozornost nejsou pro žádnou z těchto firem ničím novým. OpenAI nedávno přečkala hrozby vyšetřování svého partnerství s Microsoftem jako fúzi evropskými úřady, nakonec úplně unikla obviněním.

Worldcoin čelil zákazům v Portugalsku, Keni a Španělsku jen v prvních třech měsících roku 2024.

Worldcoin dosud strávil většinu roku 2024 hledáním expanze svých operací. Jak nedávno informoval Cointelegraph, firma spustila vlastní blockchain, vrstev-2 řešení, které dává přednost ověřeným uživatelům Worldcoinu – lidem.
Na straně kryptoměn nedávno Worldcoin oznámil, že zvýší zásobu svého tokenů WLD o 36 milionů – momentálně hodnotou asi 196 milionů dolarů - během následujících šesti měsíců jako součást prodeje vybraným institucím.

To přichází v době, kdy popularita tokenu – alespoň co se distribuce týká - stále roste. Semafor uvádí, že přestože má mezi 300 a 500 "orbů" společnosti ve svém oboru, momentálně čelí nedostatku.

Orby jsou hardware, který Worldcoin používá k skenování duhovky uživatelů - části lidského oka považované za jedinečnou, podobně jako naše otisky prstů - k registraci a potvrzení jejich digitální identity. Ti, kteří se zaregistrují na službu v oblastech, kde je k dispozici, mohou mít své oči naskenovány a obdržet 10 tokenů WLD – momentálně obchodovaných za 4,81 dolaru v době zveřejnění tohoto článku – plus další dva každý měsíc.

Vývojáři Worldcoinu se neustále snaží inovovat a zlepšovat své služby. Nedávno oznámili plány na rozšíření svých funkcí ověřování identity, včetně integrace biometrických údajů, jako jsou otisky prstů a tvářové rozpoznání. Tato rozšíření mají za cíl zvýšit bezpečnost a spolehlivost procesu ověřování identit a zlepšit uživatelskou zkušenost.

Dále Worldcoin aktivně spolupracuje se zúčastněnými stranami a regulátory, aby zajistil soulad se všemi potřebnými právními předpisy a normami. Společnost usiluje o vytvoření transparentního a důvěryhodného prostředí pro své uživatele a partnery, zatímco současně sleduje svou strategii růstu a expanze do nových trhů a oblastí.

Tyto kroky naznačují pevnou vůli a odhodlání Worldcoinu stát se lídrem v oblasti univerzálního základního příjmu a ověřování identity pomocí kryptoměn. Společnost se nejen zaměřuje na technologické inovace, ale také na budování důvěryhodného vztahu se svými uživateli a partnery, což je klíčové pro udržení dlouhodobého úspěchu a udržitelnosti v dnešním dynamickém prostředí digitálních inovací.