zpět

Vydání Do Kwona do USA odmítnuto

6.3.2024

Odvolací soud v Černé Hoře rozhodl proti vydání uprchlíka Do Kwona do Spojených států, aby čelil obvinění z podvodu.

Soud zdůraznil "významná porušení ustanovení trestního řádu", což vedlo k zrušení předešlého rozhodnutí o vydání nižšího soudu. Advokát Do Kwona, Goran Rodic, vyjádřil spokojenost s rozhodnutím, zdůrazňujíc jeho soudní potvrzení nezákonnosti dřívějších rozhodnutí.

Přestože jsou právní ustanovení jasná a existují důvěryhodné důkazy, případ je nyní naplánován na druhý soudní proces ve nižších soudních instancích, což představuje již čtvrté rozhodnutí. Právní nuance kolem vydání Kwona pokračují, udržujíc výsledek nejistý.

Jihokorejské orgány obvinily Kwona také z účasti v Terraform Labs, který ovládal ekosystém Terra blockchainu. Boj o vydání klade otázky ohledně mezinárodních právních důsledků a potenciálního dopadu na právní postavení Kwona ve Spojených státech a Jižní Koreji.

Další komplikací Kwonova případu je, že v únoru bývalý vedoucí týmu Terra údajně vypovídal proti němu, odhalující právní výzvy, kterým projekt čelí. Výpověď zdůraznila diskuse s Kwonem o regulačních překážkách, osvětlujíc Terra operační rámec a ambiciózní platební systém ChaiPay.

Rozpory v tvrzeních svědka, která jsou napadená obranou Shin Hyun-seung, přidávají další vrstvu složitosti do právního procesu.

V době právních těžkostí a kolapsu Terraform Labs nadále pokračuje srbská iniciativa Do Kwona, Codokoj22. Založená během Kwonova vyhýbání se interpolnímu červenému výzvu, právní postavení srbského podniku zůstává nedotčené navzdory zatčení a odsouzení Kwona a Han Chang Joon za použití falešných cestovních dokladů.

Paralelně s tím Terraform Labs čelí právnímu sporu se Securities and Exchange Commission (SEC) USA kvůli obviněním z 166 milionů dolarů slush fondu. SEC tvrdí, že platba Terraform Labs právníkům zahrnovala prostředky převedené do slush fondu, což vyvolává obavy o možné obejití opatření týkajících se soudních rozhodnutí. Trvající právní bitva přidává další vrstvu nejistoty k budoucnosti Terraform Labs.

Do Kwon a Terra Classic

Po pádu TerraUSD (UST), původní měny ekosystému Terra v květnu 2022, nese Terra Luna Classic (LUNC) token břemeno minulosti, kdy selhal algoritmický stablecoin TerraUSD v udržení parity s americkým dolarem. Dopad tohoto události otřásl celým kryptoměnovým světem, způsobujíc masivní pokles ceny LUNA.

Nicméně komunita Terra Classic aktivně zapojila do obnovovacích snah, přijímajíc různé iniciativy k obnovení důvěry investorů a přetvoření směru ekosystému. Klíčovou strategií je implementace mechanismů spalování tokenů pro efektivní snížení celkového zásobování LUNC a potenciální vytvoření nedostatku.

Probíhají diskuze o možných snahách o přejmenování, což naznačuje odhodlání odlišit projekt od pádu TerraUSD a vytvořit novou identitu.

Komunita aktivně hledá integraci s novými projekty a decentralizovanými aplikacemi (dApps), s cílem rozšířit využití LUNC mimo spekulace a nabídnout reálné případy použití. To umisťuje LUNC do pozice, kde může potenciálně prosperovat v konkurenčním prostředí prostřednictvím podpory zvýšené adopce v rámci ekosystému web3.

Nicméně cesta LUNC vpřed není bez překážek. Výsledek pádu TerraUSD se stal předmětem regulace finančních orgánů, což ohrožuje důvěryhodnost LUNC.
Nicméně cena LUNC výrazně vzrostla po vítězství Do Kwona. V době psaní je LUNC obchodován za $0.000251, což představuje nárůst o 38% za posledních 24 hodin a o 91% za posledních sedm dní.