zpět

Společnost MicroStrategy investovala 147 milionů dolarů do Bitcoinu a nyní drží kryptoměnu v hodnotě přes 4,6 miliardy dolarů

26.9.2023

Nedávná akvizice společnosti MicroStrategy v hodnotě 147 milionů dolarů upevnila její pozici významného hráče na trhu s kryptoměnami. Nakup Bitcoinu v hodnotě více než 4,6 miliardy se společnosti jako strategický krok k zajištění proti inflaci vyplatil. Kromě toho odvážný přístup společnosti MicroStrategy nabízí jedinečnou příležitost pro ostatní společnosti, jak se nepřímo dostat k expozici vůči Bitcoinu prostřednictvím investic do jejích akcií. Jak by tento krok mohl ovlivnit budoucnost Bitcoinu a širší přijetí kryptoměn ve firemním světě?

Technologická společnost MicroStrategy, kterou založil Michael Saylor, nedávno oznámila svůj nejnovější přírůstek v držení Bitcoinů. Společnost zakoupila 5 445 BTC za 147,3 milionu USD, čímž se její celkový zůstatek Bitcoinů zvýšil na více než 4,6 miliardy USD. Tento krok dále upevňuje závazek společnosti MicroStrategy vůči kryptoměnám a její snahu chránit se před inflací. Co to však znamená pro budoucnost Bitcoinu?

Strategický krok k zajištění proti inflaci

V roce 2020 začala společnost MicroStrategy nakupovat Bitcoiny jako způsob, jak snížit své hotovostní zásoby a chránit se před inflací. Michael Saylor, bývalý generální ředitel, rozpoznal potenciál kryptoměny jako zajištění v nejistém finančním prostředí. Od té doby společnost pokračuje v akumulaci Bitcoinů, přičemž její poslední akvizice dosáhla celkové hodnoty přes 147 milionů dolarů. Odvážná strategie společnosti MicroStrategy se vyplatila, protože nyní sedí na přední kryptoměně v hodnotě miliard.

Působivý růst a uznání Wall Street

Závazek společnosti MicroStrategy vůči Bitcoinu nezůstal bez povšimnutí Wall Street. Mezi deset největších držitelů akcií MicroStrategy jsou také společnosti BlackRock a Fidelity. Toto uznání ze strany tradičních finančních institucí vypovídá o rostoucím přijetí a integraci kryptoměn do hlavního proudu investování.

Nepřímá brána k expozici Bitcoinu

Investice do akcií MicroStrategy představuje pro americké společnosti zajímavou příležitost, jak získat expozici vůči Bitcoinu, aniž by přímo držely samotnou kryptoměnu. Vzhledem k regulatorní nejistotě kolem Bitcoinu se společnosti, které chtějí využít potenciál digitálních aktiv, mohou obrátit na společnost MicroStrategy jako na bezpečnější, nepřímou alternativu. Tento jedinečný přístup by mohl otevřít dveře širšímu přijetí kryptoměn ve firemním světě.

Vzestup bitcoinových ETF

Prudký nárůst zájmu o Bitcoin vyvolal také závod o spuštění spotových burzovně obchodovaných fondů (ETF) na Bitcoin. Společnosti BlackRock a Fidelity podaly u Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) žádosti o nabídku těchto finančních produktů, které by investovaly přímo do Bitcoinu. Další společnosti, včetně Ark Invest Cathie Woodové, Valkyrie, WisdomTree a Franklin Templeton, je následovaly. Ačkoli SEC zatím žádné žádosti neschválila, výsledek žaloby společnosti Grayscale proti regulátorovi cenných papírů by mohl být klíčový pro určení budoucnosti Bitcoinových ETF.

Budoucnost bitcoinu

Pokračující investice společnosti MicroStrategy do Bitcoinu spolu s rostoucím zájmem institucionálních investorů signalizují světlou budoucnost této přední kryptoměny. S tím, jak stále více společností přijímá podobné strategie na ochranu před inflací a získává expozici vůči digitálním aktivům, bude přijetí a integrace Bitcoinu do tradičních financí jen stoupat.