zpět

Ředitel Ripple předpovídá zdvojnásobení tržní kapitalizace kryptoměn na 5 bilionů dolarů do konce roku

9.4.2024

CEO společnosti Ripple věří, že celková tržní kapitalizace celého kryptoměnového trhu před koncem roku 2024 dosáhne 5 bilionů dolarů. Podle Brada Garlinghouse, tento cíl je možný díky několika faktorům, které mohou potenciálně ovlivnit trh s Bitcoinem.

Ředitel Ripple bullish na zdvojnásobení tržní kapitalizace kryptoměn přes 5 bilionů dolarů letos V rozhovoru pro CNBC Garlinghouse zmínil trh s Bitcoinem v USA jako jeden z faktorů. Podle ředitele Ripple je dalším faktorem nadcházející Bitcoinové halving.
 Vysvětlujíc, proč věří v tuto možnost, Garlinghouse zdůraznil své zkušenosti v kryptoměnovém průmyslu a trendy, které přišly a odešly v průběhu času. O ETFs řekl, že obchody jsou nyní "poprvé skutečně hnací silou institucionálních peněz" na trhu s Bitcoinem. Kryptoměnový průmysl byl dlouho poněkud vzdálený od tradičního trhu, zejména co se týče finančních investic, protože tradiční hráči byli obezřetní ohledně volných regulací. Regulovaný nástroj jako spot Bitcoin ETFs obchodovaný na tradičních burzách zdá se, že tuto problém značně vyřešil a zároveň přinesl expanzi na trh.
Spojením trhu s ETFs a Bitcoinového halvingu, který snižuje nabídku Bitcoinu na trhu, Garlinghouse řekl:
 "Vidíte, že ETF posuva poptávku a zároveň poptávka roste, nabídka klesá. Není třeba být odborníkem na ekonomiku, abyste věděli, co se stane, když se nabídka zmenší a poptávka se rozšíří."
 Na základě těchto faktorů je ředitel Ripple optimistický ohledně šance na značné zvýšení celkové tržní kapitalizace kryptoměn. Řekl:
"Celková tržní kapitalizace kryptoprůmyslu  je snadno předpověditelná, že se zdvojnásobí do konce tohoto roku ovlivněna všemi těmito makro faktory."
S tržní kapitalizací kryptoměn ve výši 2,6 bilionu dolarů předpovídá Garlinghouse novou celkovou tržní kapitalizaci ve výši 5,2 bilionu dolarů do konce tohoto roku.

Bitcoin ETFs budou napumpovat kryptotrhy Poznámka ředitele Ripple o trzích s Bitcoinem se zdá být platná, pokud vezmeme v úvahu čísla, která přinesli vydavatelé. Zatímco někteří poskytovatelé aktivních ETF mají potíže ve srovnání s jinými, ETF IBIT od společnosti BlackRock Inc si vedl impozantně. Od ledxna, kdy americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) udělila schválení několika vydavatelům, IBIT obdržel celkem 17,24 miliardy dolarů, podle sledovače ETF od BlockWorks. Investice do fondů Fidelity Investments FBTC má spravováno aktiva ve výši 9,9 miliardy dolarů, zatímco ETF ARKB od společnosti Ark/21 Shares má spravováno aktiva ve výši 2,16 miliardy dolarů.

I když GBTC od společnosti Grayscale je největší s 24,33 miliardy dolarů spravovaných aktiv, ETF bylo převedeno z privátního Bitcoinového fondu, který byl původně spuštěn v roce 2013. V době převodu mělo GBTC již více než 28 miliard dolarů spravovaných aktiv, podle dat YCharts, k datu spuštění. Bohužel, od té doby ETF zaznamenalo těžké odlivy. Dne 18. března GBTC zaznamenalo čistý odliv 642,5 milionu dolarů. Podle dat z BitMEX k 4. dubnu ETF zaznamenalo čisté odlivy téměř každý den od převodu.
Vzhledem k těmto faktorům má Garlinghouse velkou důvěru v možnost výrazného nárůstu celkové tržní kapitalizace kryptoměn. S aktuální tržní kapitalizací kryptoměn ve výši 2,6 bilionu dolarů předpokládá Garlinghouse, že do konce tohoto roku dosáhne nová celková tržní kapitalizace hodnoty 5,2 bilionu dolarů. Tento optimismus je podpořen rostoucím zájmem institucionálních investorů, což by mohlo výrazně ovlivnit trh a posunout ho k dalšímu rozvoji.