zpět

Rebranding Twitteru na kryptoměnově orientovanou platformu X

27.7.2023

Sociální síť X Elona Muska, se chystá vstoupit do světa kryptoměn. Díky možnosti integrace kryptografických plateb by X mohla způsobit revoluci v používání sociálních médií a provádění online transakcí. Vzrušující vývoj kolem společnosti X a její snahy o změnu značky - od potenciálních problémů a obav až po vliv samotného Elona Muska.

Elon Musk je několikrát označován jako vizionář tohoto století, proto jeho projekty přicházejí vždy se zajímavými inovacemi. Platforma Twitter, kterou Elon Musk rebranduje jako sociální síť X, bude mít hlavní zaměření ve světě kryptoměn. Tento vzrušující vývoj by mohl způsobit revoluci ve způsobu, jakým používáme sociální média a provádíme platby online.

Vstup do krypto prostoru
Společnost Twitter Payments LLC, subjekt spojený s X, získala od několika států licence, které by umožnily zpracování kryptoměnových plateb. To naznačuje, že společnost X to se začleněním kryptoměn do své platformy myslí vážně a potenciálně tak připravuje půdu pro "X Coin".

V lednu se objevily zvěsti, že Twitter plánuje diverzifikovat své zdroje příjmů a vytvořit univerzální aplikaci. Tato aplikace, nazvaná "aplikace pro všechno", by podporovala nejen platby ve fiat měně, ale také kryptoměny. Pouhá spekulace o této integraci způsobila, že cena Dogecoinu (DOGE) vzrostla o 7 %, což ukázalo obrovský zájem o spojení sociálních médií a kryptoměn. Dogecoin je známý memecoin, který velmi citlivě reaguje, jak jsme mohli vidět už v minulosti na Muskových vyjádřeních, nebo tedy tweetech.

Potenciální výzvy a obavy
Stejně jako u každého inovativního počinu existují potenciální překážky, které je třeba překonat. Kritici vyjádřili oprávněné obavy ohledně schválení regulačními orgány, protože vládní kontrola plateb kryptoměnami, zejména ve Spojených státech, zesílila. Kromě toho je třeba vzít v úvahu i potřebné technologické infrastruktury a získání důvěry veřejnosti.

Muskův faktor
Ačkoli Elon Musk, hlasitý zastánce Dogecoinu, výslovně nepotvrdil, že "aplikace pro všechno" přijme minci jako svou výhradní kryptoměnovou platební metodu. Spekulace se nadále šíří. Nadšená komunita Dogecoinu pevně věří, že Musk bude jejich milovanou minci obhajovat. S jistotou však víme, že nově získané licence naznačují, že společnost X vážně uvažuje o začlenění kryptoměnových plateb do své platformy.

X: snaha o změnu značky
Elon Musk nedávno oznámil, že Twitter bude rebrandován na X, což doprovází čerstvé logo s písmenem "X" namísto ikonického ptáka. Tato rebrandingová iniciativa je součástí Muskovy širší strategie, jejímž cílem je diverzifikovat zdroje příjmů a řešit pokles příjmů z reklamy, které se podle jeho slov propadly o 50 %. Začleněním plateb v kryptoměnách by X mohl získat konkurenční výhodu oproti konkurentům, jako je nově spuštěná služba Threads společnosti Meta.

Elon Musk na Twitteru:

“Je to výjimečně vzácná věc – v životě nebo v podnikání – že dostanete druhou šanci udělat další velký dojem. Twitter udělal jeden masivní dojem a změnil způsob, jakým komunikujeme. Nyní půjde X ještě dále a promění globální scénu."