zpět

Merit Circle DAO oznámila strategické investiční partnerství s Framework Ventures týkající se tokenů BEAM

22.12.2023

Spolupráce mezi Framework Ventures a Merit Circle zahrnuje uzamčení tokenů BEAM za účelem získání USDC použitelného pro investice.

DAO Merit Circle, zaměřená na gaming a metaverse, oznámila partnerství s venture kapitálovou firmou Framework Ventures se sídlem ve San Franciscu.

Podle oznámení bude spolupráce Merit Circle s Frameworkem znamenat investice ze strany Frameworku do Merit prostřednictvím tokenů BEAM. Po akvizici budou tokeny BEAM odeslány do trezoru, přičemž některé budou prodány strategickým investorům. Oznámení upřesňuje, že tokeny budou diverzifikovány tak, aby někteří důvěryhodní partneři mohli získat slevu, pokud své prostředky uzamknou. Tímto způsobem je zajištěna jejich oddanost věci na dlouhou dobu.

Investoři, kteří obdrží tokeny BEAM, poté odešlou do trezoru USDC. Přijatý USDC pak podpoří snahy Merit Circle, ať už jde o nové investiční pozice, spuštění nových interních projektů nebo nákup stávajících.

Komentujíc partnerství, Vance, generální partner Framework Ventures, vyjádřil nadšení z tokenů BEAM. Podle něj pomůže BEAM rozšířit obecné využití kryptoměn prostřednictvím her. Generální partner uvedl: "Hraní her je budoucností krypta, a BEAM je na první linii přivádění miliard měsíčních uživatelů her, kteří existují vedle našeho kryptosystému. Když ostatní říkali, že herní narativ je mrtvý, vytvořili software, komunitu a opravdovou strategii pro trh napříč nejlepšími herními řetězci.

Framework je jedním z několika partnerů Merit Circle

Framework Ventures se připojil k rostoucímu seznamu investorů a infrastrukturních partnerů Merit Circle. Mezi nimi již jsou jména jako Pantera Capital, Avalanche, Polygon a Immutable. Založený v roce 2019 je Framework jedním z nejuznávanějších investorů v odvětví blockchainu. Společnost se označuje za "tezově řízenou venture firmu, která staví společně se svými zakladateli". Portfolio Frameworku zahrnuje několik klíčových projektů, včetně Yearn Finance, Optimism, Illuvium a Chainlink.

Framework Ventures se zapojil do několika iniciativ zaměřených na Web3. V dubnu loňského roku firma vybrala 400 milionů dolarů pro svůj třetí kryptofond FV III. Podle oznámení většina prostředků půjde na blockchainové hraní her, zatímco zbývající část bude směrována do decentralizované financí (DeFi) a Web3 obecně. O několik měsíců později, v září, Avalanche decentralizovaný stakingový protokol GoGoPool získal 5 milionů dolarů ve seed kole vedeném společnostmi Framework Ventures a CoinFund.

V dubnu Merit Circle spustil podřetězec Beam na blockchainu Avalanche pro hráče a vývojáře. Blockchain slouží jako základní rámec pro mnoho spuštění DAO a je také domovem několika her. Oficiální oznámení od Merit Circle uvádí, že Beam nabízí rychlá uskutečnění transakcí a nízké poplatky při zachování silných bezpečnostních prvků. Další výhodou sítě Avalanche je schopnost upravovat čas bloku a základní poplatky pro optimalizaci transakcí ve hře.

Beam umožňuje vývojářům zaměřit se na tvorbu svých her, neboť pomáhá s bezproblémovým nasazením. Platforma poskytuje vše od správy aktiv až po transakce optimalizované pro pohon plynem a orákuly pro hry a tržiště.
Merit Circle DAO a Framework Ventures nedávno oznámily strategické investiční partnerství, kdy Framework Ventures uzamkne tokeny BEAM, poskytujíc Merit Circle USDC pro investice. Po akvizici budou BEAM tokeny přesunuty do pokladny, s částí určenou pro strategické investory. Diverzifikace tokenů umožní vybraným partnerům slevu při uzamčení prostředků. Převedení USDC do pokladny posílí snahy Merit Circle, včetně nových investic a spuštění projektů. Vance, generální partner ve Framework Ventures, vyjádřil nadšení z partnerství a zdůraznil roli BEAM ve zkoumání nových možností pro kryptoměny v herním průmyslu.