zpět

Dolar dále rozšiřuje své zisky

15.9.2022

Eurokoruna bez většího pohybu. Maďarský forint oslabil. Průmyslová produkce v eurozóně výrazně poklesla, stejný ukazatel bude dnes zveřejněn v USA.

Středeční obchodování přineslo koruně zpevnění o cca 4 haléře na 24,52 EURCZK. V rámci regionu se nedařilo maďarskému forintu, který proti euru v intradenním vyjádření odepsal 1,5 % a obchodování zakončil na úrovni 405,50 EURHUF. Polský zlotý dopoledne také oslaboval, ale nakonec obchodování zakončil de facto na své ranní hodnotě. Počítáme, že se koruna i dnes udrží v pásmu 24,50 – 24,60 EURCZK.

Dolar udržel zisky z úterního odpoledne, kdy dorazil výsledek tamní spotřebitelské inflace (CPI), a po většinu dne se proti euru udržel pod úrovní parity. V noci na dnešek dolar ještě zpevnil na ranních 0,9960 EURUSD. V případě koruny se dolar obchodoval v rozmezí 24,46 – 24,62 USDCZK. Dolaru tak včera nijak neublížil mírně horší výsledek maloobchodních tržeb v USA. Důvodem vyššího zájmu o dolar byl i „nedobrý“ výsledek průmyslové produkce v eurozóně, který velmi nepříjemně překvapil jak v meziměsíčním, tak meziročním srovnání. Dnes očekáváme obchodování v mantinelech 24,50 – 24,70 USDCZK.

Více k očekávaným událostem ZDE