zpět

Další kroky bývalého generálního ředitele Binance CZ: Investice do kryptoměn v biotechnologickém výzkumu

29.11.2023

Bývalý generální ředitel Binance CZ odhaluje své plány po rezignaci, včetně investic do biotechnologického výzkumu a mentoringu blockchainových podnikatelů. Zjistěte, jak by Chengov zájem o biotechnologie mohl urychlit financování výzkumu, a dozvíte se více o jeho budoucích cílech v krypto průmyslu.

Changpeng Zhao, známý také jako CZ, se nedávno dostal na titulní stránky novin, když odstoupil z funkce generálního ředitele populární kryptoměnové burzy Binance. CZ, který společnost vedl od jejího založení, se rozhodl odstoupit po urovnání sporu s americkými regulačními orgány kvůli porušování regulačních předpisů. Ačkoli nebyl obviněn ze zpronevěry ani manipulace s trhem, přiznal se k menším obviněním a přijal pokutu ve výši 175 milionů dolarů a maximální trest 18 měsíců.

Zpráva o CZově rezignaci mnohé v krypto průmyslu překvapila. Zdá se však, že sám CZ je připraven na změnu. Vyjádřil přání dát si zasloužený odpočinek od světel reflektorů, protože během více než šesti let ve funkci generálního ředitele společnosti Binance si nevzal jediný den volna. Odstoupení by mu konečně poskytlo příležitost k fyzickému i psychickému odpočinku.

CZ fascinace biotechnologiemi a mentoringem

V nedávném tweetu se CZ podělil o své plány do budoucna. Uvedl, že se bude i nadále věnovat pasivním investicím do kryptoměn, přičemž se zajímá zejména o biotechnologie. CZ vyjádřil přání využít kryptoměny k urychlení financování výzkumu v biotechnologickém sektoru. Tento tweet vzbudil zvědavost mnoha lidí, včetně Etica, open-source projektu kryptoměny pro lékařský výzkum. Etica reagovala pozitivně a zdůraznila rostoucí uznání biotechnologií a decentralizované vědy (DeSci-Decentralised Science) v rámci krypto průmyslu, který podporuje transparentnost výzkumných metod a přístupů.

Chang, projevující zájem o biotechnologie, rovněž nabízí své mentorství začínajícím podnikatelům v oblasti blockchainu. Díky získaným cenným zkušenostem během své kariéry se snaží předávat své poznatky a pomoci novým podnikatelům vyhnout se chybám, kterých sám při svém podnikání zažil. I když naznačuje ochotu být menšinovým podílníkem v různých odvětvích krypto průmyslu, Chang zdůrazňuje, že není zájemcem o další role generálního ředitele.

Navzdory jeho odstoupení z čela společnosti Binance ujišťuje komunitu, že firma nezneužívá prostředky svých zákazníků a nedopouští se manipulace s trhem. Vyjadřuje důvěru v nové vedení a věří v další úspěchy společnosti. Jeho aktuální zaměření spočívá v řešení právních výzev, kterým společnost čelí. Po odstranění těchto překážek by tak CZ mohl hrát klíčovou roli v rozsáhlé síti kryptosvěta a podílet se na investičních snahách v oblasti biotechnologií.

Zároveň vyzdvihuje svou angažovanost v budoucnosti kryptoměn a blockchainu jako inovativních technologií, které mohou pozitivně ovlivnit různá odvětví, včetně biotechnologií, a přinést nové možnosti a efektivity do podnikatelského prostředí. Changpeng Zheo tak zaujímá postavení mentora, průkopníka a investora v dynamickém světě digitálních aktiv a technologických inovací.
CZ se snaží sdílet své poznatky a vedení s mladými podnikateli, aby jim pomohl předejít chybám. I po odchodu z vedení Binance zdůrazňuje důvěru v nové vedení a zaměřuje se na řešení právních výzev. Jeho přítomnost v kryptosvětě a angažovanost v biotechnologiích naznačují jeho neochvějný zájem o inovace a transformaci celého průmyslu.