zpět

Podle burzy Bybit se zásoba Bitcoinů na burzách vyčerpá do 9 měsíců

17.4.2024

Zásoba Bitcoinů na kryptoměnových burzách se dostává do popředí pozornosti s přiblížením se nadcházejícího halvingu, události, která ovlivňuje vydání nových Bitcoinů na trhu. S očekávaným snížením vydání o 50 % během halvingu, očekávají analytici, že tato událost bude mít značný dopad na nabídku Bitcoinů na burzách. Kryptoměnová burza Bybit uvedla zprávu z 15. dubna a upozorňuje, na to že pokud bude poptávka po amerických Bitcoinových burzách (ETF) pokračovat, dojde k vyčerpání rezerv Bitcoinů na burzách do devíti měsíců.

Tato zpráva zdůrazňuje důležitost sledování zásoby Bitcoinů na burzách, neboť pokles těchto rezerv na téměř tříleté minimum 1,94 milionu BTC dne 16. dubna naznačuje, že se blížíme k limitům nabídky. Tento trend by mohl mít významné důsledky pro trh s Bitcoinem a jeho cenu v blízké budoucnosti.

Současně s tímto vývojem se trh s Bitcoinem potýká s volatilitou, což je patrné z nedávných poklesů ceny Bitcoinu o více než 10 % během jednoho týdne. Nicméně, někteří analytici, včetně třetí největší kryptoměnové burzy Bybit, očekávají, že tyto korekce mohou být předzvěstí budoucího růstu ceny Bitcoinu, především kvůli omezenému množství nových Bitcoinů vydávaných halvingem.

Institucionální zájem o Bitcoin zůstává silný, jak naznačují statistiky týkající se přísunů do Bitcoinových ETF od začátku března. I když tyto přísuny zpomalují, spotové Bitcoinové ETF již akumulovaly přes 841 000 BTC v hodnotě 52,9 miliardy USD. Tento růst zájmu z institucionálních investorů je důležitým faktorem pro další vývoj ceny Bitcoinu a jeho pozici v globálním finančním systému.

Zatímco institucionální zájem o Bitcoin roste, i maloobchodní investoři stále projevují značný zájem o tuto digitální měnu. Podle dat burzy Bybitu alokují průměrně 24 % svých aktiv do Bitcoinu. To naznačuje, že Bitcoin si udržuje svou popularitu mezi širokým spektrem investorů a že jeho užití jako investičního nástroje stále roste.

S nárůstem institucionálního zájmu o Bitcoin se očekává, že se další instituce přidají k trendu získávání expozice k této kryptoměně. Bybit zdůrazňuje, že některé institucionální investory mohly zatím zdržet od investování do Bitcoinových ETF kvůli interním investičním mandátům. Avšak s rostoucí dostupností těchto finančních nástrojů by se měl zájem o Bitcoin nadále rozšiřovat napříč různými sektory finančního trhu

Rovněž i s narůstajícím povědomím o Bitcoinu a jeho potenciálních investičních příležitostech se rovněž zvyšuje zájem o alternativní formy investicí. Některé společnosti začaly hledat možnosti, jak začlenit Bitcoin do svých firemních rezerv a investičních strategií. Tento trend naznačuje, že Bitcoin postupně akceptuje stále více mainstreamových institucí jako legitimní a důvěryhodnou formu aktiv.

Současně s růstem institucionálního zájmu o Bitcoin se vznášejí otázky ohledně regulace a bezpečnosti. Regulátoři na celém světě sledují vývoj kryptoměnového trhu a hledají způsoby, jak zaručit transparentnost a ochranu investorů. Bezpečnost digitálních aktiv se stává klíčovým tématem, zejména vzhledem k rostoucímu počtu kybernetických hrozeb a útoků.

V kontextu rostoucího zájmu o Bitcoin a kryptoměny obecně se může očekávat, že se bude tento trh nadále vyvíjet a výrazně transformovat. Změny v regulaci, technologické inovace a změny ve způsobu, jakým jsou kryptoměny vnímány ve společnosti, budou hrát klíčovou roli v určování budoucnosti Bitcoinu a jeho role v globálním finančním systému.