zpět

Jak bezpečnostní chyba SEC umožnila hackerovi převzít kontrolu nad jejím X účtem

23.1.2024

Jak nedostatek zabezpečení ze strany Úřadu pro cenné papíry a burzy Spojených států umožnil hackerovi převzít kontrolu nad jeho účtem X? Proč je tato událost výzvou k uvědomění si důležitosti udržování pevných bezpečnostních opatření pro organizace?

Když přemýšlíte o tom, jak i nejmocnější organizace mohou padnout za oběť hackingu, stačí se podívat na Úřad pro cenné papíry a burzy Spojených států (SEC). V nedávném odhalení bylo šokujícím zjištěním, že SEC deaktivoval své více faktorové ověřování pro svůj účet X po dobu celých sedm měsíců! Tato bezpečnostní chyba umožnila obratnému hackerovi převzít kontrolu nad mobilním telefonem spojeným s účtem a šířit falešné informace o schválení ETF na spotový bitcoinový trh. Jaké jsou podrobností této znepokojující události a zkoumejme důsledky takové nedbalosti? "SIM Swap" Útok a Falešné Schválení ETF.

SEC potvrdila, že k narušení došlo prostřednictvím "SIM swap" útoku. Tento útok zahrnoval, že hacker získal kontrolu nad telefonním číslem spojeným s účtem X tím, že oklamal telekomunikačního operátora. Jakmile měl kontrolu nad mobilním telefonem, hacker odeslal tweet 9. ledna, ve kterém falešně tvrdil, že SEC schválila dlouho očekávané ETF na spotový Bitcoin. Tento zavádějící tweet vyvolal tržní reakce, než byla pravda odhalena.

Překvapivě selhání bezpečnosti SEC nevzešlo z vlastních systémů. K narušení došlo kvůli deaktivaci více faktorového ověřování na účtu. V červenci 2023 SEC vypnula další vrstvu zabezpečení, s odůvodněním obtíží při přístupu k účtu. Je ironické, že instituce odpovědná za raděni investorům ohledně správných bezpečnostních opatření a podporování používání více faktorového ověřování opomněla své vlastní rady. Následky a probíhající vyšetřování.

Jak bezpečnostní chyba SEC umožnila hackerovi převzít kontrolu nad jejím X účtem. Dopady této bezpečnostní narušení byly rychlé. Krátce po hacku SEC rychle schválila bitcoinové ETF. Nicméně agentura si v důsledku události neodpočívá na vavřínech. SEC pečlivě vyšetřuje útok ve spolupráci s právními orgány a dozorčími agenturami včetně Federálního úřadu pro vyšetřování, Úřadu pro vnitřní bezpečnost, Komise pro obchodování s komoditami a Ministerstva spravedlnosti.

Rostoucí hrozba útoků SIM Swap Útoky SIM swap se staly znepokojivě běžnými ve světě kryptoměn. Tyto útoky zahrnují, že hackeři získávají přístup k telefonním číslům obětí, aby odcizili jejich kryptoměnová aktiva. Minulý rok se uživatelé Friend.Tech stali oběťmi podobného útoku, což vedlo ke ztrátě jejich etherových držeb. Je naprosto nezbytné, aby jednotlivci a organizace zůstávaly bdělé vůči těmto sofistikovaným hack technikám.

Závěrem lze konstatovat, že bezpečnostní chyba SEC slouží jako připomínka, že i nejmocnější instituce jsou náchylné k hackingu, pokud se dostaví pohodlnost. Je klíčové, aby organizace dávaly přednost a udržovaly pevná bezpečnostní opatření, včetně více faktorového ověřování, k ochraně citlivých informací.
Doufejme, že tato událost poslouží jako výzva k probuzení pro SEC a další organizace, aby zůstaly pevné ve svém úsilí chránit se před kybernetickými hrozbami.    Podpora od veřejnosti: Veřejnost vyjádřila obavy ohledně bezpečnosti finančních institucí a požaduje zpřísnění opatření na ochranu osobních údajů.
S rostoucí složitostí kybernetických útoků je nezbytné, aby instituce investovaly do nejnovějších technologií na zabezpečení. Globální spolupráce: Kybernetická bezpečnost se stává globálním problémem, a proto je důležitá spolupráce mezi zeměmi a mezinárodními organizacemi.