zpět

Fond inovací XRPL pro Japonsko a Koreu

11.6.2024

Ripple, prominentní blockchainová společnost, oznámila vytvoření významného fondu na podporu blockchainových inovací v Japonsku a Jižní Koreji. Tato nová iniciativa, nazvaná XRPL Japan and Korea Fund, zdůrazňuje odhodlání společnosti Ripple posílit svůj vliv v regionu Asie a Tichomoří.

Kryptoměna Ripple, XRP, operuje na veřejném blockchainu XRP Ledger, který je přizpůsoben pro korporátní použití. Nový fond podpoří různé projekty, jako jsou korporátní partnerství, granty pro vývojáře, investice do startupů a rozvoj komunit.
Toto strategické úsilí je součástí širšího plánu společnosti Ripple, která se zavázala vyčlenit 1 miliardu XRP na podporu finančního, technického a obchodního růstu pro vývojáře blockchainu, což bylo poprvé oznámeno v březnu 2022. Emi Yoshikawa, viceprezidentka strategických iniciativ Ripple, zdůraznila význam tohoto kroku a řekla:
Zahájení tohoto fondu je důkazem silné víry společnosti Ripple v potenciál Japonska a Koreje jako klíčových regionálních center pro blockchainové inovace. Tato iniciativa přichází v kritickém čase, kdy se Ripple snaží čelit „nepřátelskému regulačnímu prostředí“ ve Spojených státech, což je obava, kterou vyjádřil generální ředitel Ripple Brad Garlinghouse.
Růst Ripple na asijsko-pacifickém trhu
Region Asie a Tichomoří je jedním z nejrychleji rostoucích trhů společnosti Ripple a firma se zaměřuje na urychlení adopce svých kryptoplatebních služeb v této oblasti. Partnerství Ripple, jako například s tokijskou společností HashKey DX, které nabízí řešení financování dodavatelského řetězce poháněné XRPL, ukazují její odhodlání k inovacím a růstu v tomto regionu.
V roce 2016 Ripple a japonský finanční gigant SBI Holdings vytvořili společný podnik nazvaný SBI Ripple Asia. Toto partnerství nadále podporuje využívání platebních řešení společnosti Ripple. XRP Ledger také hraje klíčovou roli vydáváním oficiálních NFT pro světovou výstavu Expo 2025 v Ósace, Japonsko, což zdůrazňuje silnou přítomnost Ripple na regionální blockchainové scéně.
V říjnu Ripple dosáhla významného milníku, když získala plnou licenci k provozu v Singapuru. Tento úspěch posiluje její pozici jako předního hráče na asijsko-pacifickém trhu. Ripple založila své asijsko-pacifické ústředí v Singapuru v roce 2017, což dále ukotvuje její přítomnost v regionu.
Globální expanze Ripple
Strategické iniciativy Ripple sahají dále než jen do Japonska a Koreje. V dubnu Ripple oznámila svůj plán na spuštění stabilní mince v amerických dolarech, která by měla být zavedena do konce roku. Tento vývoj má za cíl dále integrovat řešení Ripple do globálního finančního systému, což by mělo učinit transakce plynulejšími a efektivnějšími.
Navzdory právním výzvám v USA Ripple dosáhla významného pokroku. V říjnu americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) stáhla své nároky proti vedoucím pracovníkům Ripple Bradu Garlinghouseovi a Chrisu Larsenovi, které byly součástí větší žaloby obviňující nezákonný prodej tokenů XRP. Toto právní uvolnění umožňuje Ripple soustředit se více na své globální expanzní a inovační strategie.
Vytvoření fondu XRPL Japan and Korea Fund a další strategické kroky zdůrazňují snahu společnosti Ripple upevnit své postavení lídra v oblasti blockchainu, zvláště v dynamickém regionu Asie a Tichomoří. Ripple se také zaměřuje na budování silných partnerství s místními technologickými firmami a akademickými institucemi.
Tato iniciativa nejen podporuje růst a inovace v regionu, ale také přispívá k širšímu globálnímu vlivu společnosti Ripple v blockchainovém průmyslu.